Gość a7498787 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Model psu z gardła wyjęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Wygląda jak by ktoś go reklamówka obkleił hahaha Na allegro prowizje sa drakońskie co się sam przekonałem niedawno, ale to i tak niektórzy chyba sobie jaja robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Model psu z gardła wyjęty To było straszne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 http://allegro.pl/ro...2807098691.html Ciekawe co z tego wyniknie:)) cena wysyłki jest bombowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Samemu kuriera opłacić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Albo odebrać osobiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Napisałem, że jestem zainteresowany kupnem, ale tyko jeżeli sam będę mógł zamówić i opłacić kuriera zobaczymy co odpisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Albo kup 2 aparatury, jedną w normalnej cenie a drugą za 1 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 "Czy jest tu jakiś cwaniak?" A no jest jeden taki na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 ah... ktoś kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Takie sprawy zgalasza się do allegro... poniżej wklejam część regulaminu: " Zasady dotyczące kosztów przesyłki i ceny końcowej przedmiotu Do ceny końcowej przedmiotu możesz doliczyć wyłącznie koszt przesyłki/transportu w rzeczywistej wielkości, w oparciu o cenniki firm pocztowych i kurierskich. Koszt przesyłki to zarówno podstawowe koszty przesłania przedmiotu, jak i opłaty za opcje dodatkowe oferowane przez pocztę i firmy kurierskie, np. ubezpieczenie. Nie jest dozwolone zawyżanie cen za przesyłkę. Dopuszczalne jest jedynie zaokrąglenie lub zmniejszenie tych kosztów w celu uproszczenia zasad dla kupujących. Do ceny końcowej nie możesz wliczać prowizji Allegro lub prowizji za płatności kartą płatniczą. Do ceny końcowej nie możesz doliczać kosztów związanych z przygotowaniem przedmiotu do wysyłki (opakowanie, obsługa). Koszty te powinny być wliczone w cenę przedmiotu. Ceny przedmiotów muszą być cenami brutto podanymi w złotówkach. Koszty wysyłki możesz powiększyć o stawkę VAT, jeśli są nią objęte. Odbiór osobisty powinien być darmowy. W opisie oferty jesteś zobowiązany podać rzeczywisty koszt dostawy towaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Oczywiście trzeba zgłaszać....tylko co dalej...a dalej cisza ze strony znanego portalu aukcyjnego Dawniej takimi zgłoszeniami się interesowali, po prostu było mniej aukcji... Allegrowicze jawnie łamią przepisy a o komentarzach nie wspomnę.. załatwiajcie polubownie i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Sprawa jest prosta! Ten portal aukcyjny, jak i też inne, po prostu sobie z tym nie radzą! Chcą aby użytkownicy sami zgłaszali takie niewygodne sprawy. Przykładem może być np. to, że kiedyś przez zwykłą pomyłkę zapakowałem przedmiot nie w tej kategorii co trzeba. Za kilka minut miałem usuniętą aukcję. Zobaczcie sobie teraz, ile jest takich aukcji i nikt z tym nic nie robi. Ba, nawet jak zgłosisz taki fakt poprzez odpowiedni formularz, nawet jeśli aukcja dopiero się rozpoczęła, to i tak nikt tego nie usunie. Sprawdzone "organoleptycznie", parę razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Też niejednokrotnie zgłaszałem takie oszustwa. Np. w przypadku enelopów ... Nic nie usuwają. Tą też zgłosiłem i nie usunęli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Kiedyś 10 osób mogło zobaczyć wszystkie aukcje z z tego dnia, a w pierwszej kolejności te zgłoszone, a dzisiaj musieli by zatrudnić armię ludzi do moderowania allegro. Też mnie do denerwuje jak szukam jakiegoś towaru i znajduje go w zupełnie innej kategorii, często z dziesiątkami słów dla wyszukiwarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Allegro jest komercyjną maszynka do tłuczenia pieniędzy. Pęka w szwach na ilość a przy tym traci jakość. Priorytet dla nich to pilnować aby kasą nie uciekała a z resztą już jakoś to będzie. Nie wiem czy ktoś jeszcze zauważył, ale dosyć często maja też problemy z zabezpieczeniami..... niedawno nawet było o tym głośno jak wyciekły dane większości kont. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Ten gościu Maiu410 ma kilka kont na allegro,na przykład teraz : PSzSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Od użytkownika PSzSP kupowałem 2 razy i nie mam zastrzeżeń. Raz pakiet, a raz konektory bodajże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Kiedyś kolega z pracy kupował sprężarkę do swojego auta. Była wystawiona za ok 500 zł, a reszta kwoty nie pamiętam dokładnie ile (600-800zł), ale była ukryta w dostawie. Chwalił mi się że szybko przyszła i że w piątek bierze się do wymiany. Po weekendzie mówi mi że niestety nie pasuje do jego silnika, bo ten model z tym silnikiem, ma dwa różne rodzaje i że odsyła to z powrotem. Po paru dniach zaczęła się jego mordęga, bo handlarz zwrot przyjął, ale przelał mu tylko za wartość przedmiotu. Tak że przestrzegam przed kupowaniem np. aparatury w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Sprawa jest prosta! Ten portal aukcyjny, jak i też inne, po prostu sobie z tym nie radzą! Chcą aby użytkownicy sami zgłaszali takie niewygodne sprawy. Przykładem może być np. to, że kiedyś przez zwykłą pomyłkę zapakowałem przedmiot nie w tej kategorii co trzeba. Za kilka minut miałem usuniętą aukcję. Zobaczcie sobie teraz, ile jest takich aukcji i nikt z tym nic nie robi. Ba, nawet jak zgłosisz taki fakt poprzez odpowiedni formularz, nawet jeśli aukcja dopiero się rozpoczęła, to i tak nikt tego nie usunie. Sprawdzone "organoleptycznie", parę razy Nic nie robi bo im się nie chce, ale spróbuj wystawić coś niezgodnego z regulaminem i masz pozamiatane w ciągu godziny. Tego typu aukcje to tylko ucieczka od prowizji a Allegro tanie nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.