bzik4 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Chciałbym zbudować latające skrzydło dobrze szybujące o rozpiętości 2m , ale kompletnie nie mam doświadczenia z tego typu konstrukcjami w związku z tym mam pytanie - jakie powinienem zachować proporcje przy projektowaniu takiego latadła chodzi mi między innymi o kąt pomiędzy skrzydłami(myślałem o 40*), wznios (myślałem 6cm na stronę), cięciwę (myślałem 25cm do 18cm) i wielkość winglet (nie mam pojęcia) :roll: oczywiście konstrukcja styropianowo - sosnowo - papierowopakowa ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 szukaj hasło - Zagi lub Tzagi - było dużo opisane - profili ( taki program ) tam masz profil ( dobry to około 12% ). Nie zapomnij o zwichrzeniu :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Witam mam styropianowe Tzagi1,5m na La 10 mam PAOLI zmniejszone do 1,8m napędzane COX 0,49 BLAC WILOW zajrzyj na tą stronę może coś zakumasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.