Skocz do zawartości

Gwint 2-56

fredzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem ostatnio kilka rurek węglowych i komplet snapów sullivana napopychacze. Mają one gwint 2-56.

Ma ktoś pomysł skąd można wyczarować pręt nagwintowany 2-56? Po długich poszukiwaniach znalazłem jedynie w rcskorpion, ale brak na stanie. Narzynki też nie znalazłem na alldrogo.

Stąd też pytanie - zna ktoś tanie źródło prętów z takim gwintem?

Opublikowano

to jest gwint calowy 2mm, ale M2 do tego nie pasuje.

fredzio, bo M w oznaczeniu M2 wzięło się od tego, że to gwint Metryczny :)
Opublikowano

To po co było snapy z gwintem calowym kupować???

rozwiązania są w zasadzie dwa:

- przegwintować snapy na większy gwint metryczny dajmy na to M 2,5;

- kupić nowe snapy z gwintem metrycznym, a te wysłać za wielką wodę.

Możesz też próbować zdobyć odpowiednią narzynkę ale w Europie zapłacisz za nią jak za zboże, no chyba że sobie ściągniesz ze stanów ale wtedy jesteś w plecy z przesyłką...

Jak się nie odwrócisz to :ass: zawsze z tyłu.

Opublikowano

Cały zamysł polegał na tym, żeby zrobić popychacze kombinowane z rurki węglowej i snapa. Widziałem takie coś na forum alexa - końcówki rurki laminujemy nicią zabezpieczając przed rozszczepieniem, gwintujemy, wkręcamy nagwintowany pręcik w zakroploną CA rurkę, a na wystającą część pręcika nakręcamy snapa.

Na snapy sullivana się skusiłem, bo a niecałe 6$ dostawałem 12 sztuk w UH, a to badziewie, które kupiłem w swoim LHS nie nadawało się do niczego.

Swoją drogą, gdyby nie ten dziwny gwint to bym szczerze polecił te snapy wszystkim.

Opublikowano

Narzynka EN 22568 HSS - UNC 2 - 56

http://www.wz.com.pl/wz/katalogonline/product_info.php?products_id=6766

Gwintowniki ręczne do gwintów DIN 2184 UNC HSS - 2 - 56 zestaw

http://www.wz.com.pl/wz/katalogonline/product_info.php?products_id=5792

No, tanie to to nie jest...

EDIT: Tu też mają, tylko cennika nie znalazłem -> http://seger.pl/pliki/grupa_1.pdf

Zadzwoń sobie. W pdf-ie są chyba ceny (i to sporo niższe), ale głowy nie dam.

Opublikowano

Tanie nie jest i nie będzie - w Europie.....

Przerabiałem już ten temat kiedyś............

Taniej wyjdzie kupić nowe snapy :)

Czasem nie lubię mieć racji.

Opublikowano

Nie wiem jak to jest , ale jak bym miał moze 1000 takich bowdenów i 5kg snapów itp to bym się zastanawiał co tu zrobic. Popsuje sie jeden i potem trzeba ryć wszystko bo tu inny gwint tam inny. Tak jak z tanimi serwami cyfrowymi, to potem dziwgnia z Furtaby czy JR aluminiowa nie pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.