fredzio Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Witam. Zakupiłem ostatnio kilka rurek węglowych i komplet snapów sullivana napopychacze. Mają one gwint 2-56. Ma ktoś pomysł skąd można wyczarować pręt nagwintowany 2-56? Po długich poszukiwaniach znalazłem jedynie w rcskorpion, ale brak na stanie. Narzynki też nie znalazłem na alldrogo. Stąd też pytanie - zna ktoś tanie źródło prętów z takim gwintem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 a co to za gwint?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Szprychy rowerowe. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Z tego co mi się udało ustalić, to jest gwint calowy 2mm, ale M2 do tego nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 to jest gwint calowy 2mm, ale M2 do tego nie pasuje. fredzio, bo M w oznaczeniu M2 wzięło się od tego, że to gwint Metryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 To po co było snapy z gwintem calowym kupować??? rozwiązania są w zasadzie dwa: - przegwintować snapy na większy gwint metryczny dajmy na to M 2,5; - kupić nowe snapy z gwintem metrycznym, a te wysłać za wielką wodę. Możesz też próbować zdobyć odpowiednią narzynkę ale w Europie zapłacisz za nią jak za zboże, no chyba że sobie ściągniesz ze stanów ale wtedy jesteś w plecy z przesyłką... Jak się nie odwrócisz to :ass: zawsze z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Czyli jaki jest ten gwint w calach 0.75/56" bo nadal nie wiem. Calowy gwint M2 ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Nazwa prawidłowa to gwint nr 2 ,56 zwojów na cal i rzeczywiście jest zbliżony do M 2 ,ale tylko zbliżony!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Cały zamysł polegał na tym, żeby zrobić popychacze kombinowane z rurki węglowej i snapa. Widziałem takie coś na forum alexa - końcówki rurki laminujemy nicią zabezpieczając przed rozszczepieniem, gwintujemy, wkręcamy nagwintowany pręcik w zakroploną CA rurkę, a na wystającą część pręcika nakręcamy snapa. Na snapy sullivana się skusiłem, bo a niecałe 6$ dostawałem 12 sztuk w UH, a to badziewie, które kupiłem w swoim LHS nie nadawało się do niczego. Swoją drogą, gdyby nie ten dziwny gwint to bym szczerze polecił te snapy wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Narzynka EN 22568 HSS - UNC 2 - 56 http://www.wz.com.pl/wz/katalogonline/product_info.php?products_id=6766 Gwintowniki ręczne do gwintów DIN 2184 UNC HSS - 2 - 56 zestaw http://www.wz.com.pl/wz/katalogonline/product_info.php?products_id=5792 No, tanie to to nie jest... EDIT: Tu też mają, tylko cennika nie znalazłem -> http://seger.pl/pliki/grupa_1.pdf Zadzwoń sobie. W pdf-ie są chyba ceny (i to sporo niższe), ale głowy nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Tanie nie jest i nie będzie - w Europie..... Przerabiałem już ten temat kiedyś............ Taniej wyjdzie kupić nowe snapy Czasem nie lubię mieć racji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Nie wiem jak to jest , ale jak bym miał moze 1000 takich bowdenów i 5kg snapów itp to bym się zastanawiał co tu zrobic. Popsuje sie jeden i potem trzeba ryć wszystko bo tu inny gwint tam inny. Tak jak z tanimi serwami cyfrowymi, to potem dziwgnia z Furtaby czy JR aluminiowa nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.