tom000 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Witam Jak w tytule Posiadam telewizor panasonic viera TX-32LESPS i kupiłem ostatnio kino domowe SC-PT475 Urządzenia połączyłem kablem HDMI i niby wszystko jest ok ale gdy oglądając tv chcę ustawić tak aby dźwięk był z głośników kina słychać ciszę Przy odtwarzaniu z płyty jest ok. Wydaje się że wszystko jest dobrze ustawione ale jak widać nie. Ma ktoś może podobny zestaw lub przypuszcza w czym może być problem? Będę wdzięczny za pomoc.Z góry dzięki!
Ładziak Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Zapewne transmisja jest jednokierunkowa - z kina do TV. Żeby mieć dźwięk w drugą stronę - z TV na głośnikach - musisz urządzenia połączyć dodatkowymi kablami, zapewne (znowu ;-) ) RCA.
meloow Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 dokładnie jest tak jak pisze Ładaiak
Ładziak Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 dokładnie jest tak jak pisze ŁadaiakHmmm! Dać mu wutki! ;-)
tom000 Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 Też tak myślałem ale w instrukcji nic nie znalazłem a i w sklepie powiedziano że hdmi mi wystarczy.Dziś ich odwiedzę z moim problemem może mi rozjaśnią w głowie
mammuth Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Tak tylko zapytam - czy na kinie domowym ustawiles, ze ma dzialac jako tv? Bo ja kiedys wlaczylem i nie przestawilem - tez nie dzialalo, a filmy z dvd byly ok.
tom000 Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 Tak.W tv też jest ustawione że dźwięk przesyłany do kina domowego.Gdzieś w statusie HDMI w DVD znalazłem np status audio jako: ---(znaczy się że dźwięk chyba nie jest przesyłany :roll: ) Może rzeczywiście muszę dokupić dodatkowe kable :roll:
kojot Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 kabek, kabelek. Ja swój już rok kupuję :mrgreen: żeby tuner n-ki podłączyć.
tomek68 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 A sygnał z kablówki czy z satelitarnej ?
tom000 Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 Dziś udało mi się złapać pracownika marketu aby mi doradził(ciężko było go odnaleźć między półkami bo miał wprawę w ucieczkach przed klientami, ale udało się 8) ) Pan doradza jednoznacznie stwierdził że hdmi wystarczy i że źle ustawiłem sprzęt. Jako że szanowni koledzy poradzili mi kabel audio postanowiłem zapolować na innego konsultanta ,tym razem szybko udało mi się go złapać .Konsultant jednoznacznie stwierdził że hdmi jest kablem jednokierunkowym i muszę kupić dodatkowy audio :arrow: Tak też uczyniłem i wszystko gra i trąbi :mrgreen: tomek68, sygnał z kablówki. Dzięki wszystkim za cenne rady :!: POzdrawiam
meloow Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 czyli nie ma to jak kompetenty pracownik ...
tytan12 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 No,to teraz,będzie słuchał zamiast latać :devil: ew. coś budować
utopia Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Konsultant jednoznacznie stwierdził że hdmi jest kablem jednokierunkowym i muszę kupić dodatkowy audioco sie dziwić jak większość ludzi pracuje tam z musu za minimum ustawowe i mają w :ass: co jak działa...byłem u klienta który miał problem z podłączeniem potężnej plazmy do zestawu kina tak jak w temacie ... gośc wydał na TV kilkadziesiąt tyś ( bez komentarza...) nakupił karton kabli i nic .. w sklepie wmawiali mu że źle podłącza że zły kabel............ chwyciłem instrukcje obsługi a tam jak wół stoi : Monitor plasma z wbudowanym tunerem tv ....... Pioneer za 40 koła nie wysyła sygnału audio na zewnątrz ........ale kto z pracowników czytał by instrukcję łatwiej wmawiać klientowi : nie bądź Pan rura i nie pękaj Pan........trzy godziny trwała walka sklepowych speców z kablami klawiszami zanim zrozumieli prymitywny napis : "No Audio out "
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.