Skocz do zawartości

F-15 Eagle JetSet44's relacja z budowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kilka dni temu na stół trafił kolejny projekt do realizacji

z racji tego ze robię kilka deproniaków na raz może z braku zajęcia cierpliwości lub tego ze muszę czekać aż klej wyschnie

od 3 tygodni latałem sylwetkowym F-22 z tej strony :

http://rc.tomhe.net/f-22

ale już po pierwszym dniu był za wolny :D i z wyglądu niezbyt ciekawy

kombinowałem z 3 silnikami i trzema bateriami 750 1050 2200 ale to na nic

razem z nowym modelem mam zamiar zainwestować w inny silnik znacznie mocniejszy

wybrałem model w miare prosty w wykonaniu

http://www.parkjets.com/f15-eagle.html

prace powoli idą do przodu przerywane przez 2 płatowego trolla (dzisiaj zamocowałem silnik i łączenia płatów ale to może kiedy indziej w innym dziale

http://d3p.pl/fb/?&tag=Cyrax&id=988&subPage=detale

zdjęcia postępów dodam wieczorkiem jak wrócę domu kilka mam już na blogu ale są pomieszane i ciężko będzie się połapać co z czym wiec jak ogarnę to wstawię

Opublikowano

Zamierzasz wstawić tam napęd EDF czy raczej preferujesz śmigiełko w " :ass: " ?

Opublikowano

narazie napęd edf nie wchodzi w grę i jest to dla mnie czarna magia może zimą coś pod tunel zbuduje narazie pozostaje śmigiełko w " :ass: "

wycinanie zajęło trochę prawie 60 elementów nosek i kabinka dużo nabija ale mam wycinarkę termiczną to poszło z górki

Dołączona grafika

mam nadzieje ze elementy klejone na soudal nie będą sprawiać dużych problemów przy następnej obróbce szlifierką i papierem ściernym

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

prowizorycznie ułożona "kupka" depronu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

na chwilę obecna wygląda tak

Dołączona grafika

Opublikowano

No pięknie Ci idzie :) Można prosic plany tego "ustrojstwa" ?:D

Opublikowano

Gdybyś był łaskaw zważyć to cudo ze zdjęcia to byłbym wdzięczny :) Posiadam, a właściwie niedługo zacznę posiadać dwie turbinki o lichym (300 g) ciągu i ciekawym czy pociągną takiego eFa.

Opublikowano

No pięknie Ci idzie :) Można prosic plany tego "ustrojstwa" ?:D

link do opisu modelu masz w pierwszym poście jest tam kilka wersji w różnych wielkościach ja buduję wersje 100%

http://www.parkjets.com/F-15_Park_Jet_Plans_%28Parts_Templates_Tiled_A4%29_Rev_C.pdf

pezpośredni link do pdf-a pociętego na A4

a co do masy nie sadze żeby depron ważył więcej niż 400g ale głowy nie dam jak będę miał okazję to zabiorę go na wagę

Opublikowano

A zamierzasz robić skrzydła ze zmienną geometrią skrzydeł? Budowa tego modelu nie wygląda na zbyt trudną, więc chyba wydrukuję plany i może coś podziałam.

Opublikowano

napewno nie w tym modelu ale wciągnęło mnie to niesamowicie :D zmienna geometria to dużo większy ciężar ja mam zamiar latać na pakietach 3s 1050 a po opanowaniu i zmianie silnika w grę wchodzi 3s 2200 mam dużo planów a zima coraz bliżej już mam 2 kolejne typy a najważniejsze ze budowa kręci mnie tak samo jak latanie w planach mam F-16 i F-22 z zmiennym vektorem ciągu

Opublikowano

cyrax_ojz Dzieki ^^ slepota w takim młodym wieku to normalka w dzisiejszych czasach ;D ;D :rotfl: Powodzenia w oblocie :)

Opublikowano
paniol2005, no tak :D wszystko przez to, że wczoraj cały dzień studiowałem u nas na forum i na rcgroups.com tematy o budowie F-14 RC :)
Opublikowano

miałem troche wolnego czasu w pracy :rotfl:

nie mam jeszcze kupionych serw wiec są sznureczki żeby kable przeciągnąć do kabinki

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

tylko proszę nie mówić ze bezwartościowy jest w skrzydle dąb lux :lol2:

szlifierka nadała mu trochę ogłady pozostaje wykończyć na półokrągło martwi mnie to ze nosek i kabinka były klejone na soudal i może się troszkę po wyrywać

Dołączona grafika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.