bubi120 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Witam drodzy forumowicze. Mam do was małe pytanko ponieważ posiadam jeden model do którego mam dokupiony nadajnik oraz odbiornik - pracuje na częstotliwości 35Mhz i kanał 63. Wczoraj kupiłem kolejny model bez elektroniki i chciałbym go mieć na ten sam nadajnik ponieważ mam w nadajniku pamięć modeli i bym sobie tylko zmieniał na konkretny model - tylko nie wiem jaki kupić odbiornik ????? żeby współpracował z nadajnikiem. Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc Łukasz K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Odbiornik na pasmo 35Mhz z kwarcem odbiorczym kanał 63. Należy jedynie pamiętać że jak odbiornik jest podwójnej przemiany to potrzebuje kwarc odbiorczy podwójnej przemiany i analogicznie jeżeli jest pojedynczej przemiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Aha ok - dzięki za info - aktualnie mam odbiornik Esky więc chyba jest pojedyńczej przemiany ???? A i dokładnie gdzie mogę dostać taki odbornik na 35Mhz z kwarcem ???? Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki Łukasz K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 A może kupisz sobie odbiornik z syntezą częstotliwości, np Corona z podwójna przemiana i oczywiście synteza ,odpada koszt kwarca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Interesuje mnie jakieś tanie rozwiązanie - będzie to model używany bardzo rzadko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Corona kupiona w sklepie w Polsce kosztuje ok 130 zł a w Chinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 A jaki ma sens kupowanie odbiornika z syntezą jak nie posiada się radia z syntezą? Chyba że koszt odbiornika z syntezą jest podobny do kosztów zwykłego odbiornika+kwarc. W większości przypadków posiadany jeden kanał w zupełności wystarcza a w obecnych czasach zamiast wymieniać moduł na taki który posiada syntezę lepiej chyba już inwestować w 2,4Ghz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Koszty sa podobne, wiec oplaca sioe brac radio z synteza, nawet w Polsce. A TAM to juz bardzo sie oplaca. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.