Tril Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Witam Wszystkich! Kupiłem ostatnio TEN KABELEK i jak podłączam za jego pomocą Optic'a 6 do komputera to w Panelu sterowania dostępne są tylko 4 kanały. Czy muszę dodatkowo zainstalować jakieś sterowniki USB, żeby widzieć wszystkie kanały dostępne w aparaturze? A może po prostu dałem się wmanewrować w lipny kabelek, który nie obsłuży więcej niż 4 kanałów? Chciałem potrenować obsługę sterowania klapami i podwoziem, ale nie da rady tego skonfigurować. Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 a jaki to symulator ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Właściwie to jeszcze nie nie wybrałem symulatora, który mam sobie kupić. Chodzi o to, że w kontrolerach gier pod Windows'em mam joystic PPM, który przy kalibracji mozwala użyć tylko 4 kanałów. I zastanawiam się czy to wina kabla czy może braku moich umiejętności Dodam jeszcze, że mam tylko laptopa i stąd kupiłem kabel usb, a nie na port szeregowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 I zastanawiam się czy to wina kabla czy może braku moich umiejętności Odpowiedź B.Nie przejmuj się tym, co pokazuje Win. Ściągnij np. darmowy FMS: http://n.ethz.ch/student/mmoeller/fms/index_e.html , w opcjach programu prawidłowo skonfiguruj kontroler i voila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Zainstalowałem FMSa, tak jak poleciłeś, ale nadal działają tylko 4 kanały. Oczywiście wszystkie miksery i opcje aparatury działają na tych 4 kanałach. Natomiast pozostałe 2 milczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Może ten kabelek nie obsługuje więcej kanałów, takie przypadki taż widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Sprzedawca twierdzi, że kabel obsługuje do 8 kanałów. Właśnie szukam sposobu jak to sprawdzić. Od czego zależy, czy kabel obsługuje daną liczbę kanałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 w symulatorze FMS wejdź w opcje sterowania i kalibracja. Uruchom i machaj drągami na wszystkie strony może pomorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Skalibrowałem wszystko, pomachałem drągami, przełączyłem wszystkie przełączniki na aparaturze, ale ciągle dostępne są tylko 4 kanały. Przedstawia to poniższy screenshot Jak uaktywnić pozostałe kanały. Przecież aparatura jest 6-cio a nie 4-ro kanałowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 nie masz takich mozliwosci ten kabelek ma procesor a on nie obsluguje 8 kanalow i to wszystko :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Czy ktokolwiek widział w FMS'ie klapy albo chowane zawieszenie? Ja używam aparatury Sanwa VG 6000 z symulatorem Aerofly pro deluxe i wszyskie 6 kanałów chodzi. Jak włączam FMS'a to chodzą tylko 4. Mam taki kabel. U mnie Windows też widzi 4 kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.