Locke Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Witam. Na dniach kupuje Foxa z Multiplexa z zamiarem przerobienia na motoszybowca( ale niewiem czy tego pylona można tak nazwać ) Zastanawiam się nad wyposażeniem, kupuje w sklepie emodel.pl ponieważ nie chce czekać na przesyłkę. A więc doradźcie co wziąść : Silnik : ten , czy może ten, albo taki lub ten , zaznaczam że chce mieć nadmiar mocy Regulator ten czy ten Serwa mam, jedno takie chyba 4 gramowe dokupię na wysokość, na lotki dam 5 gramowe TP. Jeszcze co do pakietu, to kupić Turnigy 500 mAh 2s co waży 38 g, czy kupić 4 cele 350 mAh o wadze 9 g każda i zlutować sobie dwa pakiety? Zakładam temat tu, ponieważ za niedługo będę relacjonował przeróbkę. (zeby ktoś nie pomyślał, ze zostawie tak ten temat :wink: ) Pozdrowienia
Milko Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Ja miałem w fox'ie ten pierwszy motorek i pięknie chodzi do dziś ,ma spory ciąg na 7x3.5 śmigle-(chłodny po lotach) regiel mam ten TP 12A co pokazałeś i też bez problemów drugi rok, do tego mam pakiet 7.4 850mAh i tak to latało: nie ma co dawać tak małego pakietu bo fox wręcz lepiej sobie cięższy radzi. Nie wiem po co nowy wątek bo można by ten: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7200&highlight=fox+mpx kontynuować ale to już moderacja oceni :wink:
Locke Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 Nie chciałem odkopywać tamtego tematu, poza tym chce zdać szczegółową relacje z budowy, więc pomyślałem że lepiej będzie zrobić to w swoim wątku. Przedtem napisałem że na lotki dam serwo 5 g TP, ale tak się zastanawiam nad sterem kierunku. Pamiętam, że kiedyś ktoś napisał że do tego modelu lotki to pomyłka, i lepszy będzie kierunek. Ale jak tak patrze po tym forum, to każdy foxik lata na lotkach. Może by jednak spróbować z kierunkiem?? Milko, jak ci wyszła waga do lotu ?
jary14 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Jest w opisie filmiku na YT - 140g
Milko Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 W opisie do filmu na YT jest podane: 140g Na lotkach wiadome jest że fox lata, a ster kierunku to pewnego rodzaju eksperyment więc sam musisz zdecydować :wink:
jary14 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 a ster kierunku to pewnego rodzaju eksperyment więc sam musisz zdecydować :wink: A nie, dobrze przeglądnij tematy o Foxie na forum. Było parę na SK. Ja sam się zdecydowałem na lotki, ale mój Foxik jeszcze nie poleciał, więc w kwestii praktycznej się nie wypowiem
Locke Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 Hmmm, chyba zdecyduje się na lotki. Może kiedyś sprawdze jak lata na kierunku. Co do silnika to najprawdopodobniej wybiorę ten, który zaproponował Milko. A co do regulatora, to oba mają takie same parametry, taką samą cenę i wagę, tylko jak byście mieli brać patrząc tylko na firme to wzielibyscie KEDE cz TOWER PRO ?
Ładziak Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Na lotkach wiadome jest że fox lata,Tylko jak lata... To jest konstrukcja samostateczna, a wszyscy z uporem maniaka ładują tam lotki. Również przez takie opinie.a ster kierunku to pewnego rodzaju eksperyment więc sam musisz zdecydowaćEksperymentem to są lotki. Modele z kierunkiem latają i mają się dobrze.
Leda_g Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 To jest konstrukcja samostateczna, a wszyscy z uporem maniaka ładują tam lotki Dokładnie tak samo pisałem już kilkakrotnie- dwa razy w cytowanym linku do "Foxa" Cytat: Uważam że dla kogoś kto zacząłby przygodę z modelarstwem na tym modelu należy zrezygnować z lotek na rzecz steru kierunku. Model będzie wtedy bardzo podobny do ES (no może poza prędkością lądowania) Myślę że dorabianie lotek w skrzydłach z taką konstrukcją to jest małe nieporozumienie. Wyraźnie widać że model nie chcę się przechylać i lubi latać poziomo. Sterowanie sterem kierunku wyjdzie na dobre temu modelikowi. EDIT To że ja tak zrobiłem to wcale nie znaczy że tak jest najlepiej.
Milko Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Ja taką opcję wybrałem i model latał całkiem przyjemnie, racja wracał do poziomu ale to nie było problemem a wręcz sprawę ułatwiało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.