darek_op Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Znalazłem taki filmik Zawiasy Zastanawiam się jak się one trzymają na kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 UHU Por pozostaje elastyczny więc w sumie czemu nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Motylasty robi zawiasy z silikonu, idea podobna - http://tbm.lasowice.net/warszt_2.html#warsztat7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 nic tylko znaleźć sklejki troche i wypróbować, ciekawe cze z klejem dragon też tak jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Zawiasy z UHU POR stosowałem w powodzeniu w małym Fox-sie z Multiplexa (wersja silnikowa) http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7200&postdays=0&postorder=asc&start=30 Robiłem je również w wiekszym ESA i nie było żadnych problemów. Jedynie co to należy uważać aby nie przesadzać z ilością kleju (bo robią się zbyt sztywne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 5 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 U Motylastego to wygląda zupełnie inaczej. Laminowanie, przyklejanie taśmy na wierzchu połączenia , a tu posmarowane, złączone, odczekane 5 minut i gotowe. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Bo Motylasty jest perfekcjonista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Zawiasy z UHU POR stosowałem w powodzeniu w małym Fox-sie z Multiplexa (wersja silnikowa)a i ja skorzystalem z tego pomysludziala idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Tanim i dobrym sposobem są zawiasy z popularnych "petów". Znajomy zastosował takowe tak dla eksperymentu i chodzą już parę sezonów, zero śladów pękania. Z resztą każdy chyba wie ile wytrzymuje butelka 0,5l z metanolem do naszych silniczków kiedy jest gniecona podczas wpompowywania paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.