wisnia Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam Wiem że te tematy już były wielokrotnie powtarzane ale nieznalazłem do końca odpowiedzi na moje pytanie. A więc kupiłem Pakiet NOSRAM Sport Pack 7,2V NiMH 4000 mAh, i doczytałem się ze trzeba go sformatować, wiec ja zrobiłem tak na początku jak go dostałem naładowałem go ładowarka odpowienidnia do niego chyba graupner minilander3, następnie podłączyłem do zarówki samochodowej która nie świeciła więcej niż 1 minute, naładowałem spowrotem i znowu do zarówki i poświeciła troche dłużej bo 2 minuty. Czy to normalny objaw?? czy zarówka samochodowa H7 ma taki duży pobór prądu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Jakim prądem ładuje ta odpowiednia ładowarka i jak długo ładowałeś :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Prąd ładowania : 600-800 mA pierwszy raz około 8 godzin a drugi 12 godzin, ta ładowarka ma dwie fazy ładowanie i podtrzymywanie napięcia chyba to tak się nazywa wiec jak osiągnie jakas tam wartosc to zapala sie zielona dioda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 1. Te czasy świecenia to trochę za krótko :crazy: 2. Znajdz w pobliżu kogoś kto ma komputerową ładowarkę i może Ci sprawdzić podczas cyklu Formowania/Regeneracji ilość mAh jaka Ci wchodzi/wychodzi z pakietu. Z ogniwami NiMH tak czasami jest że po dłuższym leżakowaniu ulegają 'uśpieniu" i kilkukrotne formowanie ( rozładowanie do 0,9 V na ogniwo ) "budzi" akumulator. Wg innych ( i ja to stosuję ) jest rozładowanie do 0,6V na ogniwo i ponowne pełne naładowanie ( tryb regeneracji w PULSARku ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 juz jest wszystko okej naladowałem przez całą noc, od 19 - 9 i właśnie wróciłem z pływania. pływałem około 30 minut na aku i było wszystko okej. Teraz podłączyłem zarówe i świeci już dobre 10 minut, i niechce przestać. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.