marcin3 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Witam Mam problem z ustawieniem aparatury z zestawu (0406A) do właściwej pracy z Beltem, dokładniej o ustawienie tego w mode 2. Korzystając z http://www.epheli.pl/index.php?name=New ... me=Printer przestawiam te przełączniki z tyłu pod bateriami, ustawienie które najbardziej przypomina działanie heli w mode 2 to ustawienie: lewy góra, prawy dół - czyli mode 4. Ale nie do końca wszystko działa jak należy, silnik uruchamia się przy maksymalnym wychyleniu dźwigni przepustnicy (!), obroty silnika wzrastają wraz z opuszczaniem dźwigni, ale jednocześnie kąty łopat się zmniejszają (tarcza idzie w dół). Próbowałem wszystkich możliwych ustawień, zawsze coś jest nie tak jak powinno. Wygląda to tak jakby coś z aparaturą było nie tak jak należy, ale nie wiem, jestem początkujący w kwestii modeli rc. Proszę o pomoc. Jeżeli ma to znaczenie to mam zamontowane serwa Tower Pro SG-90 (wszystkie 4), odbiornik i żyroskop oryginalne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3 Opublikowano 8 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Powoli chyba zaczynam łapać o co chodzi, czy to możliwe że te serwa (SG-90) nie nadają się do tego modelu? Podłączyłem z ciekawości jedno oryginalne serwo które mi zostało i działa ono dokładnie w przeciwnym kierunku jak te co mam teraz, możliwe że to o to chodzi? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Dokładnie o to chodzi, oryginalne działają w odwrotnym kierunku, trzeba zmieniać połączenia w serwie żeby działały w odpowiednim kierunku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3 Opublikowano 8 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ale nie ma możliwości by te działały prawidłowo? Jakie więc serwa zastosować by działały prawidłowo? Tylko oryginalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radga Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 REWERSY!!!!!!!!!!!! przestawić w apce rewersy to te przełączniki w ilości 6 szt w prawej dolnej ćwiartce patrząc od góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Dla wszystki szczęśliwych posiadaczy Beltów i Kingów Instrukcja do ustawienia apki 0406A i niejako przy okazji ESky 0406A Tx, 0420A and 0704 Gyro Guide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.