attyla Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam Potrzebuję 2 wtyki DIN-6 do zrobienia kabla uczeń trener , niestety zaden sklep w okolicy nie posiada takich wtyków, czy ktoś mógłby kupić mi 2 sztuki takich wtyków i przesłać , oczywiście koszty pokryję. Pozdrawiam
motyl Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A weź no powiedz dokładniej o tej wtyczce cos DIN 6 to nieiwele bo jest kilka rodzaji : 6 po okręgu 270° 6 po okręgu 360° 5 po okręgu 270° i 1 w środku 5 po okręgu 360° i 1 w środku Do czego to konkretnie?? I poszukaj tu www.tme.com.pl napewno mają
attyla Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Wtyczki mają byc do Hitec flash czyli takie http://www.modelarski.net/content/view/64/56/ 270 + jeden w środku co do tme to wiem ze mają ale jakos niewidze mozliwosci zakupu 2 wtyczek u nich w rozsadny sposób .
tomson Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Trzeba wykonać sobie samemu tak jak ja robiłem wycinasz sobie z kartki kółko wielkości gniazda, następnie przekuwasz bolcami tak aby wszystkie bolce weszły w dziurki od gniazda lutujesz przewody i na koniec zalewasz glue-gun`em ewentualnie służę bolcami do wykonania wtyku
motyl Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 rzeba wykonać sobie samemu tak jak ja robiłemwycinasz sobie z kartki kółko wielkości gniazda, następnie przekuwasz bolcami tak aby wszystkie bolce weszły w dziurki od gniazda lutujesz przewody i na koniec zalewasz glue-gun`em Pomysł mój !! Wykonanie twoje, czyli dwie sztabki pan MOTYL jedna sztabka pan TOMSON Jest jeszcze jedna uwaga co by zrobić dobrą wtyczke:) Jak pisał Tomek, tylko włożyc jeszcze te dwie blaszki i dopiero zalać i na końcu nasunąć plaskiczek wtyczka jak orginał
tomson Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mój wtyk "ala`Motyl" jest wersją lite W zasadzie cała moja wiedza modelarska jest mocno oparta na twoich doświadczeniach
motyl Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 W zasadzie cała moja wiedza modelarska jest mocno oparta na twoich doświadczeniach Dlatego 3 sztabki pan Motyl, jedna sztabka pan Tomson A swoją drogą jak by ta wtyczka wyglądała jak byś zrobił wersje EASY
attyla Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Melduję że pracowicie wydłubałem szpilki z wtyczek DIN-5 i zrobiłem kabel według wskazówek, działa bez problemu dzis odbyły sie pierwsze loty kolegi na kablu i była fajna zabawa zero stresu w każdym momencie mogłem przejąć sterowanie modelu i wyprowadzić go z niebezpiecznej sytuacji.Choć okaząło się o dziwo że świadomość kolegi że mam kontrolę nad modelem spowodowała że nie popełniał błędów i latał całkiem poprawnie i bez stresu .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.