attyla Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam Potrzebuję 2 wtyki DIN-6 do zrobienia kabla uczeń trener , niestety zaden sklep w okolicy nie posiada takich wtyków, czy ktoś mógłby kupić mi 2 sztuki takich wtyków i przesłać , oczywiście koszty pokryję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A weź no powiedz dokładniej o tej wtyczce cos DIN 6 to nieiwele bo jest kilka rodzaji : 6 po okręgu 270° 6 po okręgu 360° 5 po okręgu 270° i 1 w środku 5 po okręgu 360° i 1 w środku Do czego to konkretnie?? I poszukaj tu www.tme.com.pl napewno mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Wtyczki mają byc do Hitec flash czyli takie http://www.modelarski.net/content/view/64/56/ 270 + jeden w środku co do tme to wiem ze mają ale jakos niewidze mozliwosci zakupu 2 wtyczek u nich w rozsadny sposób . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Trzeba wykonać sobie samemu tak jak ja robiłem wycinasz sobie z kartki kółko wielkości gniazda, następnie przekuwasz bolcami tak aby wszystkie bolce weszły w dziurki od gniazda lutujesz przewody i na koniec zalewasz glue-gun`em ewentualnie służę bolcami do wykonania wtyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 rzeba wykonać sobie samemu tak jak ja robiłemwycinasz sobie z kartki kółko wielkości gniazda, następnie przekuwasz bolcami tak aby wszystkie bolce weszły w dziurki od gniazda lutujesz przewody i na koniec zalewasz glue-gun`em Pomysł mój !! Wykonanie twoje, czyli dwie sztabki pan MOTYL jedna sztabka pan TOMSON Jest jeszcze jedna uwaga co by zrobić dobrą wtyczke:) Jak pisał Tomek, tylko włożyc jeszcze te dwie blaszki i dopiero zalać i na końcu nasunąć plaskiczek wtyczka jak orginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mój wtyk "ala`Motyl" jest wersją lite W zasadzie cała moja wiedza modelarska jest mocno oparta na twoich doświadczeniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 W zasadzie cała moja wiedza modelarska jest mocno oparta na twoich doświadczeniach Dlatego 3 sztabki pan Motyl, jedna sztabka pan Tomson A swoją drogą jak by ta wtyczka wyglądała jak byś zrobił wersje EASY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Melduję że pracowicie wydłubałem szpilki z wtyczek DIN-5 i zrobiłem kabel według wskazówek, działa bez problemu dzis odbyły sie pierwsze loty kolegi na kablu i była fajna zabawa zero stresu w każdym momencie mogłem przejąć sterowanie modelu i wyprowadzić go z niebezpiecznej sytuacji.Choć okaząło się o dziwo że świadomość kolegi że mam kontrolę nad modelem spowodowała że nie popełniał błędów i latał całkiem poprawnie i bez stresu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.