Gość kotecek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 generalnie sie nie rozbijam- clikiem wylatalem 17 godzin (wg aparatury- czyli i tak kilkanascie godzin na pewno) i poszedl dalej- mial tylko jeden wypadek-3 krople kleju i dalej latabo jednopłatowy, gdyby był dwupłatowy to ... ps. proszę o zachowanie spokoju, żarty żartami, ale układ płatowca nie ma żadnego znaczenia w "generowaniu uszkodzeń" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 żarty żartami, ale układ płatowca nie ma żadnego znaczenia w "generowaniu uszkodzeń"Tak coś czułem, że mnie kantują na studiach... :shock: Boogie, rzucaj w diabły tę durną szkołę, póki możesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 żarty żartami, ale układ płatowca nie ma żadnego znaczenia w "generowaniu uszkodzeń"Tak coś czułem, że mnie kantują na studiach... :shock: Boogie, rzucaj w diabły tę durną szkołę, póki możesz . może faktycznie wykantowali, trzeba by się dowiedzieć, czy nie należy nam się za to jakieś odszkodowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 ale układ płatowca nie ma żadnego znaczenia w "generowaniu uszkodzeń" sam układ nie, ale jest trudniejszy w naprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 sam układ nie,Y? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 oj Ładziak ... Grzechowi chodziło o to że sam układ (2 płat) tu się nie przyczynia do występowania w nim uszkodzeń ale podczas kraksy będzie już go trudniej naprawić niż jedno płata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 no... układ płatowca nie ma znaczenia w generowaniu uszkodzeń jak napisał kotecek. hmm dziwnie to napisałem poprzednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Jak nie ma znaczenia? Jak się nie przyczynia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Dzięki Panowie za opinie! Hmm w sumie dalej nie do końca wiem co zakładać. Kolega z którym kupuję ów model chce kupić stosunkowo drogi silnik - oto co znalazł w polecanym wyposażeniu tego modelu -czy jest sens wydawać 230-260 zł za silnik do tego modelu: Zalecane wyposażenie: * silnik: AXI 2208/34, AXI 2204/54, * akumulatory Li-Pol 350 mAh 3S(2S) lub ok 650mAh * serwa 4 pico 5 g serwa – przygotowane pod TS 1118 (TOPMODEL CZ ) * Odbiornik Rex 5MPD lub Rex 4MPD * Regulator ok 7-12A (Jeti Advance, MGM EASY) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Jeżeli jedyną opcja zakupu jest polska, to nie widzę innego dobrego rozwiązania niż axi (na pewno nie ray!!!!!!!!!). Jeśli w grę wchodzą chiny to jest tam silnik identyczny jak owo axi za 10$ co rozumie się samo przez się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 w polsce też można kupić taniej * silnik: AXI 2208/34, AXI 2204/54, zamień na RAY np. RAY C2822/27 ok 90PLN * akumulatory Li-Pol 350 mAh 3S(2S) lub ok 650mAh tu nic nie wymyślisz * serwa 4 pico 5 g serwa – przygotowane pod TS 1118 (TOPMODEL CZ )Tower Pro SG50 5szt ok 95PLN * Odbiornik Rex 5MPD lub Rex 4MPD możesz dać taki Hitec - HFS-05 MS 35 MHz lub GWS R6NII 35MHz (ok 90zł) lub DYNAM R-6P 35MHz ok 60zł * Regulator ok 7-12A (Jeti Advance, MGM EASY) Tower Pro MAG-8 18A ok 60zł lub E-sky EK2-0600 Regulator 20 A ok 30zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Raczej 10 dolcow : http://unitedhobbies.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6547 Regulator na pewno nie 18A!! Max 10-12A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Serdeczne dzięki za rady. Nie powiem ukierunkowały mnie nieco. Oprę się na propozycji naszego lotniskowego guru elektryfikacyjnego (zresztą nie tylko naszego). Porównując ceny do krajowych sklepów wszystko zakupię rzecz jasna we wskazanym miejscu. I tak zwycięzcami są: Silnik - Turnigy 3020 Regulator - Turnigy Plush Pakiety - rzecz jasna Rhino . Pochwalę się jak skończę malucha i oblatam. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Wybrałeś niepotrzebnie drogi i ciężki regulator. Ja i koledzy z Krakowa mamy wiele wspólnego z tym tutaj: regielek i wszyscy są bardzo zadowoleni:) EDIT: Pakiet też wybrałeś dość ciężki - jeśli tj. w temacie to ma być dwupłat na halę, to kup raczej 360 ew 410, bo przy 610 masa będzie za duża:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 O wielkie dzięki - ten regielek zostanie zakupiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.