malinn Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zdradźcie jak mocujecie ten ogonek. Przyszła do mnie anula i niebardzo wiem gdzie i jak ten ogonek przyczepić?
-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Hehehehehe ... ja wkleiłem dwie 5cm osłonki bowdenów bezpośrednio w skrzydło, do pionowego przykleiłem dwa pręty węglowe i wsuwam je w osłony bowdena.
Pawel_W Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 A my poprostu wycięliśmy w skrzydle kawałek szczeliny o szerokości równej grubości statecznika i wkleiliśmy statecznik w skrzydło UHU-Porem. Jakoś moze później zdęcia wrzucę bo zarobiony jestem.
Diakon Opublikowano 13 Maja 2007 Opublikowano 13 Maja 2007 Fajnie fajnie... ile da radę wylatac z jednego wyrzutu na równinie?
OO7 Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 ...Statecznik pionowy tez nie za cienki..Za rada Radka pilskiego sprawdzilem i potwierdzam ze pionowy 6mm jest znacznie kozystniejszy niz 3mm. Nie wiem czemu, nie wnikam ale rzuty wyzsze... W swoich skrzydelkach testowalem cienkie stateczniki w celu zmniejszenia oporow. Zauwazylem podobnie jak ty, ze nie zawsze cienszy = lepszy. Podejrzewam, ze ciensze stateczniki przy wiekszej predkoci (start) odksztaucaja sie a nawet wpadaja w wibracje, co zwieksza opory. Generalnie wszelkie powieszchnie ustateczniajace powinny byc jak najsztywniejsze.
Pawel_W Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zmontowałem na szybko Salaza nr2 coby polatać na zboczu wczoraj. Latało się bardzo fajnie Latam, latam, nagle przy lądowaniu TRZASK! Patrzę co się stało - patent ze sterami z Extrima (pręcik węglowy plus termokurczka) wyłamał się z lotki Ale że latać się chciało... no to bach go w powietrze Trzymało się, latam sobie latam, aż tu nagle, przy kolejnym lądowaniu TRACH! I to samo na drugiej lotce Troche się kiwa na wietrze, ale latać się chciało... i z dwoma wyłamanymi lotkami sobie spokojnie fruwałem Trochę zakręcał przy wyrzucie, ale trzymał się powietrza
arki Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 witam dziś ja olatałem alule (salse ) EPP :mrgreen: 140 g do lotu http://picasaweb.google.com/lh/photo/-bTCwfUQwFPLPvQoJe9wpQ?authkey=DtJ1lCb0e5c&feat=directlink
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.