malinn Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zdradźcie jak mocujecie ten ogonek. Przyszła do mnie anula i niebardzo wiem gdzie i jak ten ogonek przyczepić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Hehehehehe ... ja wkleiłem dwie 5cm osłonki bowdenów bezpośrednio w skrzydło, do pionowego przykleiłem dwa pręty węglowe i wsuwam je w osłony bowdena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 A my poprostu wycięliśmy w skrzydle kawałek szczeliny o szerokości równej grubości statecznika i wkleiliśmy statecznik w skrzydło UHU-Porem. Jakoś moze później zdęcia wrzucę bo zarobiony jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Zapraszam do oglądania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Fajnie fajnie... ile da radę wylatac z jednego wyrzutu na równinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OO7 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 ...Statecznik pionowy tez nie za cienki..Za rada Radka pilskiego sprawdzilem i potwierdzam ze pionowy 6mm jest znacznie kozystniejszy niz 3mm. Nie wiem czemu, nie wnikam ale rzuty wyzsze... W swoich skrzydelkach testowalem cienkie stateczniki w celu zmniejszenia oporow. Zauwazylem podobnie jak ty, ze nie zawsze cienszy = lepszy. Podejrzewam, ze ciensze stateczniki przy wiekszej predkoci (start) odksztaucaja sie a nawet wpadaja w wibracje, co zwieksza opory. Generalnie wszelkie powieszchnie ustateczniajace powinny byc jak najsztywniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Zmontowałem na szybko Salaza nr2 coby polatać na zboczu wczoraj. Latało się bardzo fajnie Latam, latam, nagle przy lądowaniu TRZASK! Patrzę co się stało - patent ze sterami z Extrima (pręcik węglowy plus termokurczka) wyłamał się z lotki Ale że latać się chciało... no to bach go w powietrze Trzymało się, latam sobie latam, aż tu nagle, przy kolejnym lądowaniu TRACH! I to samo na drugiej lotce Troche się kiwa na wietrze, ale latać się chciało... i z dwoma wyłamanymi lotkami sobie spokojnie fruwałem Trochę zakręcał przy wyrzucie, ale trzymał się powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 witam dziś ja olatałem alule (salse ) EPP :mrgreen: 140 g do lotu http://picasaweb.google.com/lh/photo/-bTCwfUQwFPLPvQoJe9wpQ?authkey=DtJ1lCb0e5c&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.