Patryk Urban Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 No wpadłem już na to kiedy oklejałem reszte rdzeni i tak jak pisałem tysiąc razy lepiej. Prawie skończyłem już kadłub pozostało tylko stateczniki wkleić. Zalaminowałem spód kadłuba i zostawiłem na noc. Natarcie już naklejone, jutro przeszlifuje, wsadze serwa, wytne lotki i zrobie jeszcze kilka innych rzeczy Aha Krzysiek deska balsy 1x100x1000 waży około 22g. Użyłem 6 takich i zostało troche ubytków. PS. co do oklejania to na boki i dół przyjdzie jeszcze inna folia więc tylko góra się liczy. Bokami nie ma się co przejmować... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 deska balsy 1x100x1000 waży około 22g to jakaś wyjątkowo ciężka :/ Moje deski 3mm ważą w okolicy 25-30g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Czy ktoś może powiedzieć w którym numerze modelarza były plany Virgo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 deska balsy 1x100x1000 waży około 22g :? moje jedynki waza po 7-9g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Stateczniki nadal na taśmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Stateczniki i lotki proponuje lepiej na dyskietki bo z taśmą robią się luzy szybko i model zaczyna żyć swoim życiem. Niezłe tempo prac - tylko pozazdrościć zapału :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Na stateczniki idą zawiasy kupne a na lotki jeszcze się zastanawiam ale pewnie tak jak mówisz z dyskietki. Kupiłem dziś materiał na łączniki skrzydeł. To kwadratowa grubościenna rurka węglowa Więc nie będzie problemu tylko trzeba będzie robić łoże pod to i pewnie ze sklejki. Ale jak ? :shock: Do ulotnienia modelu potrzebuje odbiornika (będzie jutro) i kwarca do niego (jeśli nie będzie w drugim modelarskim to pewnie w przyszłym tygodniu) Miałem dziś kleić końcówki skrzydeł ale okazało się że zostawiłem go w pracy :evil: (do klejenia blatu kuchennego jakby kto się pytał) Najbardziej się martwie jednak mocowaniem stateczników ale myślę że jak się za to zabiore to nie będzie to takim problemem. "Szuflady" na drut (lub raczej węgiel ) są już wklejone w stateczniki. Mam nadzieję że w sobotę go skończę. No ale chociaż wszystko jest możliwe, moge nie zdążyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 jaka jest zbieznosc tego skrzydla???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Przy głównej części jest 190mm cięciwa a końcówka skrzydła ma chyba 170mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Bartek ptałeś o nr.modelarza. Mam tego modelarza w domku , moge ci zeskanować do jpg. i wrzucić na miala jesli Nam obiecasz , ze zrobisz ten modelik i zdasz relację na forum Co ty na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 OK nie ma sprawy! rcbartek@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Troche fotek z dzisiaj. Środkowa część skrzydła Zewnętrzne części Serwa w skrzydłach zamontowane, nie miałem kleju i znów końcówek skrzydeł nie przykleiłem. Wole to zrobić raz a dobrze. Edit: Na fotkach środek kadłuba o wiele gorzej niż na żywo wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Robisz ten model w niezłym tempie . Widzę że Flash jescze nie na emeryturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Robisz ten model w niezłym tempie .Widzę że Flash jescze nie na emeryturze ja bym sie obrazil na miejscu Patryka xD sam jako urzytkownik flasha 5x czuje sie obrazony xD xD xD poniewaz jest to jednym slowem zaje**ta aparaturka :jupi: posiada wszystko czego potrzebuje choc mogla by miec wieksza pamiec modeli. Patryk ile godzin posieciles virgo?? liczyles moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janik Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 a bym sie obrazil na miejscu Patryka sam jako urzytkownik flasha 5x czuje sie obrazony poniewaz jest to jednym slowem zaje**ta aparaturka posiada wszystko czego potrzebuje choc mogla by miec wieksza pamiec modeli. Ja sam się czuje obrażony gdyż kiedyś posiadałem flasha5x i mimo tego że przesadłem się na dużo lepszy sprzęt to brakuje mi tego hiteca....być może sobie kiedyś znów taką sprawie A co do modelu to muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem tempa wykonywania modelu!!! Oby tak dalej Patryk P.S. Widze że przekonałem ciebie do szybowców :mrgreen: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 A dlaczego miałby być na emeryturze ? Ja sam jeszcze nie wiem czy kupie tego JRa. A pewnie jak to zrobie to flasha sobie zostawie Wieczu ja godzin nie licze. Robie wieczorami dla przyjemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A dlaczego miałby być na emeryturze ? Ja sam jeszcze nie wiem czy kupie tego JRa. Miałem na myśli właśnie to, że niegdyś wspominałeś że kupisz nową aparaturkę. Poprzedni dwaj Koledzy chyba mnie nie zrozumieli ... Mniejsza o to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Dolacze sie do waszego OT. Sam po posiadaniu Flasha 5X kupilem Futabe 9CAS. Ale Flasha uzywam do dzis i pewnie dalej bylaby to glowna aparatura, gdyby nie to, ze nie ma w niej wolnych mikserow, oraz to, ze na obu stopniach dual rate'ow nie ma expo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Diakon ja to pisalem z usmiechem i minka xD wiec to znaczy ze zartuje hehe. Skonczymy juz rozmowe o flashach bo wszedlismy Patrykowi w temat . Patryk jak tam postepy budowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zostało jeszcze ponad 2godziny pracy. W tym mocowanie płata, stateczników, ustawianie wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.