cihyy Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 Chlopaki pomozcie prosze bo juz nie mam sil Mam OPTIC 6 sport i chce ustawic 3 serwa aby dzialaly tak jak tu Powiedzcie mi jak to zrobic .. ? Ktore kanaly zmiksowac ? próbowałem 1i 2 jest ok z dwoma serwami ale 3cie na 3cim kanale zle chodzi wiec poddaje sie !! Help !!! Przy okazji zapytam gdzie w w OPTICu 6 Sport jest kanal 6 ?
Barlu Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 Mi to wygląda na 2 serwa i deta mix. Powiedz mi gdzie jest trzecie? 6 kanał masz pod mixery Np. klapolotki. Albo 6ch możesz wykorzystać na serwo na drugą lotkę :]
meloow Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 Dokładnie tam są tylko dwa serwa i delta MIX. Optic ma na 1000% mixer delta.
cihyy Opublikowano 23 Października 2009 Autor Opublikowano 23 Października 2009 Sa 3 serwa na 100% 1 serwo to prawa "reka" paralotniarza ktora skreca w prawo i podnosi sie do gory 2 serwo to lewa "reka" ... 3 serwo to ta czerwona "belka" co sie cala rusza Myslcie myslcie chlopaki bo ja juz przestalem :x Barlu A da sie przypisac 6 kanal pod jakis przelacznik ?
Barlu Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Wiesz co, nie wiem. Ale z tego co ja obskoczyłem po menu optica6s, to musiałbyś zmiksować 6ch z 5ch co by mieć na przełączniku 6ch. Niestety on nie ma tej funkcji by przypisać dowolny mix i kanał pod przełącznik. [główna przyczyna zmiana nadajnika w moim wypadku ]
Gregor Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Serwa na pewno są 3 tak jak pisze cihyy. Ręce paralotniarza miksujesz standardowym mikserem V. Czyli takie coś: 1=0,5*(A+ 2=1,5ms+0,5*(A- Belka to skopiowany jeden z kanałów miksowanych. Czyli: 3=A Ewentualnie być może 3=B, trzeba by sie chwilke zastanowić albo po prostu spróbować.
slawko_k Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Ręce paralotniarza miksujesz standardowym mikserem V.Cześć GrzesiekV-tail to mix kierunku i wysokości a na filmie widać że ma być mix lotek i wysokości zatem mikser delta. 3 serwo tak jak piszesz. cihyy jak zrobisz i będziesz oblatywał daj koniecznie znać.
cihyy Opublikowano 24 Października 2009 Autor Opublikowano 24 Października 2009 dzieki za rady .. bawie sie dalej w ustawienia cihyy jak zrobisz i będziesz oblatywał daj koniecznie znać. jasne
cihyy Opublikowano 25 Października 2009 Autor Opublikowano 25 Października 2009 Gregor, Haha ) :mrgreen: :mrgreen: 8) Udalo sie !! udalo ufff... super ale sie ciesze Wielkie dzieki Gregor !! zeszlo troche z tym ale sie udalo :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.