przemomokry Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Przedstawiam moje nowe dzieło: Wykorzystałem skrzydło od górnopłata i za radami Erta dorobiłem lotki. Zbudowałem nowy kadłub i wyszedł samolot o nazwie TRACTEUR. Foty: Ze skrzydła zerwałem starą taśmę i okleiłem na nowo.Wyszło coś takiego: A to wyposażenie: I w całości: Samolot idealnie nadaje sie dla początkujących.Prosta budowa i bardzo łatwy w pilotarzu (no i ma lotki) Narysowałem plany tego samolotu. Narazie nie można umieścić ich na serwerze forum, więc jakby ktoś był chętny to pisać na GG. Troche danych: Rozpiętość: 970mm Długość: 800mm Zasilanie: li-pol 2s 1000mAh (czas lotu okolo18-20 min) Waga: uzupełnie jak sprawdze Silnik i śmigło: BM 2408-21, 9X4 Nagram też film z lotu jak tylko poprawi sie pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 E.... niemożliwe . Równe paski Opłacało się troche popracować ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Postanowiłem że jak coś zrobie to ma to też wyglądać a nie tylko latać. A po drugie to opie...... sie przydał i zmotywował do pracy. Bo wkońcu ile można słuchać: jak to wygląda, to koszmar, zrób nowe tylko wolniej itp. Trzeba pokazać na co mnie stać. W sumie początkującym nie jestem. Teraz chce delte na hol zrobić a potem balsą sie pobawić bo tego depronu mam narazie dosyć. Musze zrobić troche przerwy. PS. Oklejałem je z jakieś 3 h łącznie z prasowaniem (a nie jak wcześniej 20 min) ale sie opłacało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 A po drugie to opie...... sie przydał i zmotywował do pracy. Są tacy co twierdzą że tylko trzeba głaskać. A tu jak na dłoni widać ,że nie koniecznie. No dobra pożartowaliśmy sobie ,a teraz opisz jak to lata i 2 mile widziany film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No Przemo coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie bede opisywał jak lata tylko zobaczcie sami Obiecany film: Te loty są na pakiecie 3s i śmigle 8X4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Lot i model naprawdę godny polecenia. Mam nadzieję, że Labrador nie dokończył dzieła -„ciała obcego” :mrgreen: . Jaką 'muzykę' wstawiłeś jako tło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Labrador zawsze jest pierwszy jak wyląduje modelem. Jeszcze młody (5 miesięcy) to gania wszystko. Jako podkład muzyczny jest wstawiona piosenka Timbaland-"One and only". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 No całkiem niezły film jak i model. Mam tylko pytanie: Czym kompresujesz film (obróbka jak widze Windows Movie Maker), ale np: mi nie działa ten DiviX Converter, pomimo zaleceń Marcina133, wgralem tylko KLite codec i i tak nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja mam tylko KLite codec. Obrabiam i kompresuje w Windows Movie Maker.On ma wgrany codec do kompresji na wmv. Jak już zrobie co trzeba czyli wszystko poskładam to daje zapisz film i wybieram zalecane czyli najlepszą jakość dla windows i wtedy nagrywa na wmv.Nic innego nie robie a kompresja na inny format mi niepotrzebna. W sumie to pierwszy raz sie w tym programie bawiłem. Do tej pory używałem Virtual Dub ale on ma bardzo ubogie funkcje. Możesz zrobić tak że zapisujesz w wmv i jakimś programem od konwersji video zmienić format na divix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Korzystając z ładnej pogody nakręciłem nowy filmik. Lot tym razem niżej i wolniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 I jak porównujesz latanie wersją "Pro" i wersją "Obdartus" ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 wersją "Obdartus" ??? hahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl: Bez porównania. Żadnych zawirowań. Nic nie miota modelem. Pierwszy model co leci jak po sznurku(oczywiście jak wiatru nie ma). Opłacało sie posiedzieć i okleić na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Tak tylko pytam :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Model wyśmienity, wykonałem go z planów od Przemka. Jestem zadowolony. Super sprzęcik na weekendowe wypady i latanie w każdej wolnej chwili. Za jakiś czas wstawię film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 No wiesz co Michał. Skończyłeś model i nawet mi zdjęcia nie przesłałeś. :evil: Nagrywaj ten film i wstaw jakieś zdjęcie bo jestem ciekawy jak wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Przepraszam Chciałem tak oficjalnie. Film dodam jak tylko go posklejam EDIT: Tak jak obiecałem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 :shock: No ładnie. Musze powiedzieć że lata lepiej od mojego. Bardziej stabilnie i szybciej kręci beczki i pętle. Pozostaje mi tylko pogratulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 I jeden i drugi jest fajny. Mi pozostaje czekać na kolejne ciekawe plany :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.