Guest awiatik sosno Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Przyszła kolej na kolejny modelik: Eastburn Monoplane. Oryginał powstał w 1913 roku we Francji. Długość modelu 300 mm, rozpiętość 450 mm. Założona masa - poniżej 20 gram. Plan w całej okazałości części nadrukowane na balsę 1,5 mm na sam początek powyginałem elementy do usterzeń boki, wręgi z balsy 1,5 mm, kratownica listewki 1,5x1,5 mm. I to na razie tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malker Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Coś się ruszyło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest awiatik sosno Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Coś się ruszyło?Coś tam się ruszyło:usterzenia , skrzydła na razie tyle - a ostatnio zrobiłem coś takiego replika modelu z napędem gumowym z 1936 roku. Lata wybornie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekWLKP Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Witam, Ładny model się tworzy, jestem ciekaw efektu końcowego, a ta replika faktycznie b.fajnie lata, widziałem w na łuczniczce w niedziele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.