k3m0t Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Zamierzam zamówić ten model: http://cyber-fly.pl/produkt-795.html Opcjonalnie, będzie to mój pierwszy samolot . Avionika jaką posiadam: - aparatura e-sky 0406A + odbiornik e-sky - serwa 4xSG-90 + hitec hs-81 - 2 pakiety e-sky 1000mAh - regulator e-sky ek1-0350 Jest to elektronika ze śmigłowca HBK II. Co mógłbym zastosować w tym Piperku, oraz co będę musiał jeszcze dokupić. Chodzi mi czy regiel będzie dobry, pakiet, jaki silnik zastosować, śmigło?.. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 teroretycznie powinno dać radę, jedynie co to ten nadajnik nie wiem czy nie ma jakiś mikserów standartowo włączonych podłącz wszystko razem i sprawdz czy każdy kanał jest odzielny, jeżeli tak to możesz to wpakować w tego piperka. EDIT: tu masz opisane co i jak z tym nadajnikiem http://www.epheli.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=407&mode=thread&order=0&thold=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Wyposażenie ok. Regulator nieco przewymiarowany, ale oczywiście lepszy za duży, jak za mały. Kup silnik np. taki lub taki. Rozmiary śmigieł masz w opisach silników. Ten model to b. dobry wybór na początek. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 na tym pierwszym silniku bedziesz miał Piperka do 3D lub pionowzlota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3m0t Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Ok, jeśli chodzi o silnik, to zastanawiam się na czymś z tower pro np. http://www.cyber-fly.pl/produkt-429.html Sporo jest podobnych silników z tej firmy. Co o tym sądzicie? + śmigło 8x4 (teraz pytanie o śmigła - jakiej firmy polecacie, czy to bez różnicy?) W temacie Piper EPP z Cyber-Fly' wyczytałem, iż na tym silniku oraz śmigle Piper lata pionowo na 1/3 gazu. Mam jeszcze pytanie dotyczące zawartych materiałów w zestawie - czy będzie jeszcze coś potrzebne? Aha, jeśli chodzi o model, to są dwie wersje - z lotkami lub bez. Chyba zdecyduje się bez lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 z lotkami lub bez. Chyba zdecyduje się bez lotek. Bierz z lotkami ! A po co takie mocne silniki ? To jest trenerek a nie akrobat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 W tej samej cenie masz Silnik Emax CF2822 TUTAJ Albo TUTAJ lub Tutaj zalecana waga modelu 200 -600 gzalecane śmigła- APC 7X4 , APC 8X3.8 ,APC 9X4.5 ,APC 10x5 przykładowe osiągi- 3S-11.1V, RPM/V- 1200, śmigło - 10x5, obroty -7100, prąd - 14,5A, ciąg - 710g lub 10x4,7 --6100--14,5A--745g W tej samej canie Co TP ,aczkolwiek lzejszy i mocniejszy Regulator spokojnie 18 A A po co takie mocne silniki ? To jest trenerek a nie akrobat Lepiej mieć "trochę" nadmiaru ciągu, niż wlec się po niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 tylko jako początkujący bedzie pewnie latał na 100% gazu a przy takim modelu nadmiar mocy powoduje że model staje się nerwowy i nie lata poprawnie więc moża szybciej kreciorka zaliczyć ! Druga sparwa to jest trenerek z EPP więc po co mu nadmiar mocy !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 rzy takim modelu nadmiar mocy powoduje że model staje się nerwowy i nie lata poprawnie Popieram w 100% ja bym nawet jeszcze slabszy dał. na pewno bedzie latał pieknie z mniejszym silnikiem. Za mocny silnik to proszenie sie o klopoty; Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Ja też podpisuję się pod tym rękami i nogami :!: Przerabiałem ten temat ... Jak mi niby spokojny trenerek wystrzelił w górę... no po prostu nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
10000Hz Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Gorąco polecam ten model ,sam niedawno opanowywałem naukę podstaw pilotażu właśnie na cyberflayowym piperku i powiem że jest niezniszczalny (dosłownie ) musisz go tylko odpowiednio wzmocnić węglem (dołączony w zestawie) , nawet to "klapnięciu " skrzydeł (chciałem zobaczyć ile wytrzyma i nuuuuuuura i do siebie... :crazy: ) to 5 minut max wklejałem nowy węgiel i sklejałem płat ,należy dodać że na masce samochodu.... a co do silnika to ja również miałem sporo za mocny więc zasada jest jedna: ostrożnie z gazem bo przy wzniosie jaki jest tam przewidziany fabrycznie jak dasz za dużo to zadziera momentalnie .Aha i jeszcze jedno proponuję kupić od razu minimum 2 opakowania CA i przyspieszacz :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.