mario70 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Witam ! Po małym kreciku, odbudowuję model mojego trenerka. Okazało się , że śruby którymi przymocowane jest łoże silnika, są calowe. Oryginalne lekko się wyrobiły i nie nadają się do użycia. Są to śruby calowe rozmiar No"6 (3,505mm). Nie mogę użyć metrycznych bo mam już wklejone we wręgę nakrętki. Czy znacie sklepy gdzie można wysyłkowo kupić kilka sztuk takich śrub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Zaraz tam wysyłkowo :lol2: Jeśli jeszcze tam nie pytałeś, to sprawdź Fabory Bydgoszcz Cała sekcja 11 katalogu to śruby niemetryczne. Może mają odpowiednią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 sprawdzę u siebie i we wtorek dam Ci odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 to i ja sie podepnę ostatnio zgubiłem nakrętke do dokręcenia śmigła w moim silniku OS Max FP 40 / 6,5cm3 / .Może ktoś z kolegów posiada taką na zbyciu. Zwykła "7" nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 nie 7-mka tylko 0,250-28 Wrzuć mi adres to ci podeślę , właśnie kilka takich zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXCT54&P=M http://www.osengines.com/parts/xr13342.html <- tu lista - element 23210007 i ten sam nr w TH Przesyłka - chyba 3 $ i 10-12 dni w Czechowicach ... edit :twisted: Szczepan szybszy ... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Mario70,a nie można tych wklejonych gniazd przegwintować na M4 i zastosować zwykłe śruby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Też o tym myślałem ale pewnie ze względu na grubość ścianki, która by pozostała i tak trzeba by zastosować w tym momencie dodatkową zwykłą nakrętkę M4. Dlatego też traktuję to jako ostateczność - jest trochę czasu do wiosny więc może uda mi się znaleźć te calowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Mario wrzuć mi adres na PW to przeslę ci śruby a konkretnie No 6-40 Meloow twoje nakrętki wyślę jutro tj w środę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy47 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 poniżej uzupełnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy47 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Poszukiwawszy śrub 5x90 utwardzonych znalażłem taką firmę .http://www.dzwignia.pl/index.php Szkoda,że aż w Gdańsku to spory kawał od Tarnowa , ale mam na czym powiesić tego zDZTa .Przeglądnij katalo - pewnie będą te calowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Marcin "Twoje "nakretki juz jada do Ciebie Mario ponawiam prosbę o adres do Ciebie mam srubki 6-32 oraz 6-40 przeslę oba komplety, poniewaz nie do końca jestem pewiem które Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Dane poszły. Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Przesyłka dotarła, silnik zamontowany. Jeszcze raz wielkie dzięki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 do mnie też już list dotarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Miło mi że mogłem pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.