-==PEGAZ==- Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Oto mój nowy nabytek - mefisto. A przyszło toto w takiej paczce: Pod papierem pakowym: A w środku: Postęp z prac jest taki, że na dzień dzisiejszy mam zagruntowane caponem skrzydła i przeszlifowane. Lakierowane i szlifowane były dwukrotnie (na razie). Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych. Po wklejeniu klocków do mocowania płatów i całej reszty włącznie z przyklejeniem żebra zamykającego skrzydło zastanawiam się nad zalaminowaniem tej całej części ... dobry pomysł czy mam sobie darować ? Do tego malować skrzydła przed laminowaniem, czy po ? Oczywiście po malowaniu skrzydła przyjdzie na to jakiś lakier chemoutwardzalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 1.Czemu dowiaduje sie o Twoim zakupie dopiero teraz ?? :twisted: 2.Wkoncu sie dowiem jak lata mefisto i moze tez se sprawie 3.Oczywiscie zalaminuj srodek centroplata. 4.Po co malowac?? - zbedna waga 5.Gratuluje zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 4.Po co malowac?? - zbedna waga NIe wiesz to nie pisz Jarek maluj go i to na BIAŁO !! !! Zbędnej wagi w takim szybowcu nie ma najwyżej będzie potrzebny wiatr szybszy o 1m/s No chyb aże z zawodu jesteś stolarz, i kochasz deski latające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Popieram przedmówcę ( wszak motyl motylowi oka nie wykole ) , maluj Jarek maluj. Nic nie wygląda tak smiesznie jak latający panel podłogowy . Ja swoją Velvie pomalowałem i zaraz się piękniejsza stała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Właśnie mam do Ciebie pytanie Motylasty, zali nie znalazłem tego w Twoim świecie, ile gramów "zyskała" Twa Velvia po malowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Nie odpowiem Ci Bartek na to pytanie, cóż poprostu nie sprawdzałem tego. A teraz trudno by mi było go zeszlifować do gołego drewna zważyć pomalowac i ponownie zważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dzięki za słowa uznania. Mefisto na pewno będzie malowany, ma parę pomysłów, ale zobaczymy. Na biało raczej nie, bo nosząc okulary i widząc biały model na niebie kiepsko będzie z orientacją. Będzie musiało być kontrastowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 To skoro musi być kontrast, to maluj na czerwono, w końcu to Mephisto :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Czy to biały czy czarny i tak jeden walec na niebie jak dobrze wleci to i czarnego z oczu stracisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Normalnie pomarańcz, zielony, róż, żółty i takie tam a napewno go nie zgubisz Wszystko w fluorze Laminuj na stałe bo samochód masz dosyć duży a malowaniem sie nie przejmuj Ja bym malował po ... Lakier samochodowy dopiero na zaszpachlowana i zabezpieczoną powierzchnie - ktoś to opisywał niedawno Ale wam szczeny poopadaja jak zobaczycie jak to lata :rotfl: A jak zobaczycie najnowszy tajny projekt by ertman ... :lol2: JArek powodzenia :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 widze że to tylko ja jestem fanem latających drewniaków Ile to waży wszystko? Jaki ma profil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja tez jestem bardzo ciekaw jak to wymiata Prosimy o jak najwiecej fotek z ralacji "budowy". Jak oceniasz jakos zestawu?? Lata ktos u nas w klubie tym modelem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Trochę danych o modelu: Rozpiętość - 190cm Profil - HN1033 Waga części - ale orientacyjnie (z dokł. do 5 g) - połówki skrzydeł z lotkami zagruntowane 3xcaponem - 140g - V-ka wzmocniona tkanią szklaną - 15g - kadłub w wersji szybowcowej - 80g - reszta (bowdeny, bagnet, szuflada mosiężna) - 60g Przewidywana mechanizacja płatów - lotki i klapy. Model kupiony z Perfecthobby od Roberta Oseta. Przewidywane malowanie: Ale nie wiem czy ta mordęga będzie uskuteczniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Wooooo :shock: Jak zrobisz w nim lotki i klapy to jak boga kocham tez taki model sobie sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Drewniakiem nie będzie więc malownaie nr 1 w szachownice jest dla mnie THE BEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Albo weź zrób jedno skrzydło białe, drugie czerwone - takie polskawe malowanie . Modelik niezły. Tak na uwadze: model kosztował Cię 100zł?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja bym zrobił malowanie 1 A od spodu zielono-niebieskie Jakaś ładna graficzka by sie przydała na to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Albo weź zrób jedno skrzydło białe, drugie czerwone - takie polskawe malowanie . Modelik niezły. Tak na uwadze: model kosztował Cię 100zł?????? Mówiąc szczerze też się nad takim malowaniem zastanawiałem. Co do 100zł, to jest to wartość ubezpieczenia modelu przy przesyłce. Model kosztuje w Perfecthobby 396zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Z tym malowaniem chodzi mi głównie o to, że jak np: będziesz wysoko, pokręcisz modelem i... a tak jedna połówka biała, druga czerwona... A lotki na odwrót - tam gdzie czerwona połówka skrzydła to biała lotka. Przynajmniej od dołu. Ale to będzie zależało od Twojego gustu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 U mnie instruktor mówił na takie pomysły: A co jak zapomne która była biała a która czerwona Pierwsze jest gites :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.