dabljukej Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam wszystkich modelarzy. Mam na imię Wojtek i po kilku.....sięciu latach wracam do modelarstwa. Kiedyś, w szkole podstawowej, zaczynałem od modeli kartonowych, potem były szybowce wyciągane na lince (jaskółka) a szczytem osiągnięć modele na uwięzi z 5cm samozapłonowym silnikiem. Modele rc to była daleka przyszłość. Ale nadszedł nawet taki moment, że zacząłem budować nadajnik zdalnego sterowania w technice lampowej (były takie lampy, na których można było budować sprzęt zasilany bateryjnie) . Teraz wydaje się to archaiczne, ale były takie projekty. Potem długa przerwa z modelarstwem i zainteresowania elektroniką, fotografią no i własną Rodziną. Ale zawsze gdzieś czekałem na pierwszy model RC. I w tym roku nabyłem trenerka Cessnę 480. Zacząłem latać i muszę przyznać, że nie jest tragicznie. Oczywiście wspomagam się też symulatorem i wskazówkami oraz doświadczeniem kolegów na forum. W międzyczasie rozpocząłem budowę czegoś poważniejszego. Buduję Mustanga P51 w klasycznej technologii balsowej z napędem elektrycznym i liczę na cenne uwagi kolegów na forum, a czytam je niemal codziennie. Pochwalę się postępami prac na forum. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Wojtek K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 To tak jak w moim przypadku :rotfl: Choroba zwana "modelozą" często nawraca po kilku....... sięciu latach. Witaj i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam na forum.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.