Janosik72 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam dzis przyszly mi z Hobbycity pojedyncze cele 100mah chcialbym je polaczyc w pakiecik 2s ,czy to sie da polutowac normalnie cyna i pasta Czy to moze sa aluminiowe koncowki i raczej nielutowalne? Moze ktos z kolegow juz mial cos takiego na warsztacie http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7567 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Akurat tych w ręku nie miałem, ale wydaje mi się niemożliwe żeby końcówki były aluminiowe. Raczej posrebrzone. Zdrap nożem wierzchnią warstwę i pod spodem będzie miedź. To dla testu, bo do lutowania nie trzeba robić nic. Zwykła cyna z kalafonią i lutownica odpowieniej mocy, żeby czas lutowania nie przekraczał kilku sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 ...Czy to moze sa aluminiowe koncowki i raczej nielutowalne? A kto mówi, że aluminium nie da się lutować ? Mi się udało a lutowałem właśnie pakiety LiPo 2S z pojedynczych ogniw 400mAh. Sposób: odrobina oleju na styk i delikatnie czyścisz nożykiem, nie może być dostępu powietrza. Następnie lutownica i trzeba pobielić styk. A dalej to już z góry, przy odrobinie wprawy idzie bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Lutowałem z powodzeniem aluminiowe wyprowadzenia ogniw lipol. Przy pomocy ruskiego topnika kupionego na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Dzieki Tak jak zzradek napisal koncowki nie sa aluminiowe i ladnie sie polutowaly Mam juz pakiet do cesny mini z HC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.