pikasiak Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 A to ciekawostka. Zamówiłem właśnie 3x3300mAh i nic takiego nie odnotowałem. Wysyłka normalnie nie przez EMS A kiedy zamawiałeś? Bo ja przed chwilą i tylko wysyłka EMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 obowiązują nowe zasady : Shipping Li-Poly batteries by Air Parcel Due to air safety regulations, parcels with a total battery capacity of more than 4500mAh cannot be sent via 'Air Parcel'. Please select Air Mail, EMS Express, UPS, DPD, or DHL where available. You can reduce the lipo capacity ordered, or order from one of HobbyKings US, EU or AU warehouses without limitation. Options. 1) Order via EMS Express, UPS, DPD, Air Mail or DHL if available. 2) Reduce total battery capacity to under 4500mAh. 3) Order from Hobbyking.com DE, US or AU warehouse if available. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 No ja chyba troche wcześniej. No to się narobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Przesyłka z Niemiec też zdrożała. 10 dni temu płaciłem mniej niż $14, dzisiaj patrzę, to samo kosztuje $25,21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 koledzy mam pytanie zamawiam paczke ktora wazy mi lacznie 3190 a Najwieksza paka jest 2999 w EMS a w air parcel 1kg teraz co mam wybrac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo24 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Albo EMS Express (POLAND) 3000g - 3999g $80.33 albo Air Parcel (POLAND) 3000g - 3499g $38.73 Na "Postage Table " z prawej masz suwak i daj w dół już poprawiłem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 obowiązują nowe zasady : Shipping Li-Poly batteries by Air Parcel Due to air safety regulations, parcels with a total battery capacity of more than 4500mAh cannot be sent via 'Air Parcel'. Please select Air Mail, EMS Express, UPS, DPD, or DHL where available. You can reduce the lipo capacity ordered, or order from one of HobbyKings US, EU or AU warehouses without limitation. Options. 1) Order via EMS Express, UPS, DPD, Air Mail or DHL if available. 2) Reduce total battery capacity to under 4500mAh. 3) Order from Hobbyking.com DE, US or AU warehouse if available. A tak w ogóle, gdzie pojawiła się ta informacja? Na stronie głównej HC jej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 koledzy takie pytanie zamawiam paczke i np regiel jest aku jest aparatura nie ma i co teraz czekaja na aparature zeby przyszla i wszystko wysylaja? czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Eh młodzieży. Tyle razy było to wałkowane. :evil: Czytać się nie chce!! Byle by na skróty, zero wysiłku, bo po co. :evil: :evil: Zamawiasz towar, jeśli jest minus a chcesz zamówić to zamawiasz. Płacisz i czekasz w kolejce aż przyjdzie Twoja kolej. Czyli jak napełnią magazyn to realizują w kolejności zamawiania. Towar przychodzi w komplecie, czyli to co jest na jednym zamówieniu. Jak masz pecha to możesz i 4 tygodnie czekać. Masz zawsze możliwość rezygnacji. Wówczas pieniądze jakie zapłaciłeś za towar z którego rezygnujesz wchodzą na punkty. 1punkt = 1$. Te punkty możesz wykorzystać zawsze przy następnym zamówieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Towar przychodzi w komplecie, czyli to co jest na jednym zamówieniu. Jak masz pecha to możesz i 4 tygodnie czekać. Szczęściarz - mój rekord 13 tygodni ale poszedłem w zaparte :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Mój Boże 13 tygodni. prawdziwy MODELARZ. Ja czekałem fakt 5 tygodni ale w 4 tygodniu codziennie pisałem do nich maila. Ale 13 tygodni to kosmos. Jeśli nie tajemnica to na co tak dzielnie czekałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Jeśli nie tajemnica to na co tak dzielnie czekałeś. Jakieś akcesoria - to było przełom 2008/2009 i zazwyczaj jak zamawiam to 2 paczki: to co mają i 100% backorder. I tę drugą kompletowali 3 miesiące, ja byłem sporo poza domem więc nerwówki nie było ale fakt faktem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 też tak zrobie jak zrobił Jerzy dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Danielus Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Mam pytanie do "obytych" już z zakupami na HK i wysyłkami do Polski. Otóż zakupiłem towar (specjalnie brałem to co była w magazynie, by przyszło jak najszybciej), przelałem kasę, przelew doszedł w czwartek, w piątek już pojawiło się na poczcie i... od tego czasu wiadomość o przesyłce zupełnie znikła! Firma, która "opiekuje" się paczką to Swiss Post. Miał ktoś z nimi do czynienia? Czy to normalne? Info: Date Time Status Processed by Notes Fri 30.07.2010 17:50 Mailed Fri 30.07.2010 17:50 Mailed Swiss Post SINGAPORE Fri 30.07.2010 17:50 Arrival at border point of country of mailing Swiss Post SINGAPORE Fri 30.07.2010 18:27 Departed transit country Fri 30.07.2010 18:27 Departed transit country Swiss Post SINGAPORE Fri 30.07.2010 18:27 Departure from border point of country of mailing Swiss Post SINGAPORE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Normalne. Zapewne twoja paczka utknęła obecnie w którymś z naszych pocztowych urzędów celnych i czeka na odprawę. A SwissPost jest używany przez HC od jakiegoś czasu , od kiedy to HK Post zaczął dokładniej sprawdzać zawartość paczek i cofać je nadawcy (ze względu na restrykcje dot. transportu lotniczego materiałów niebezpiecznych - m. in. baterii typu li-pol). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Danielus Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 No, ale z waszych postów wynika, że powinna być jakakolwiek adnotacja, że paczka jest wysłana/jest w Polsce, a tutaj wszystko zatrzymało się w dniu kiedy HK ją wysłał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Niestety nie. Jak paczka idzie SwisPost to ślad po poczce ginie w momęcie wyjścia paczki ze .... Szwajcarii?. Ja tak miałem. Czekałem 5 dni aż weszła na stan w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Sprawdź czy jest widoczna tutaj: http://sledzenie.poczta-polska.pl/ Moje nadawane przez HK Post i SwissPosta były. A jak nie będzie, to znaczy że faktycznie może utknęła jeszcze w punkcie nadawczym i nie pozostaje Ci nic innego jak cierpliwie czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Danielus Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Niestety nie. Jak paczka idzie SwisPost to ślad po poczce ginie w momęcie wyjścia paczki ze .... Szwajcarii?. Ja tak miałem. Czekałem 5 dni aż weszła na stan w Polsce. Pozostaje mieć nadzieję, że jednak jest już na terenie Polski Sprawdź czy jest widoczna tutaj: http://sledzenie.poczta-polska.pl/ Zapewne identyfikator jest taki sam jak na SP? Niestety, ale nie ma jej w bazie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zapewne identyfikator jest taki sam jak na SP? Niestety, ale nie ma jej w bazieCzyli leży gdzieś na Cargo w Polsce i czeka na zmiłowanie Boże. Zadając pytanie Pani co jest, że paczka opuściła Szwajcarie 5 dni temu a poczta Polska nic nie wie o takiej przesyłce, pani spokojnie odpowiedziała, że to normalne. Czyli co 5 dni paczka leci ze Szwajcarii do Polski. Piechotą bym doszedł w te 5 dni :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.