mayo Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Może to pytanie odbiega od tematu ale mam pewien problem. Nie mam zielonego pojęcia jak kupić na hk jakiś przedmiot w promocji. Chodzi mi o tą promocję co co 30 minut jakiś produkt jest tani i tam jest ten kod promocji. Za nic nie wiem jak to zrobić proszę pomóżcie. Chodzi o Snap Sale? Klikasz CLICK HERE i wyskakuje ci okienko. Tam masz DISCOUNT CODE, który kopiujesz i wklejasz w odpowiednie miejsce na tym samym ekranie, gdzie wybierasz przesyłkę i sposób płatności. Czy promocja Snap Sale dotyczy tylko 1szt danego przedmiotu czy jeśli zamówię np. 5szt to wszystkie będą w promocyjnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Ech, moja paczka z T9X została zatrzymana na cle ciekawe ile mi doliczą. Ktoś to już przerabiał? Jak długo zajmuje załatwienie formalności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 do tego co zapłaciłeś dolicz 23% vatu a kiedy dostaniesz zależy od ciebie w jakim czasie dostarczysz im dokumenty ja wysyłałem faxem i przeważnie w ciągu tygodnia była ale również już odbierałem osobiście i miałem tego samego dnia co dostałem list Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ech, moja paczka z T9X została zatrzymana na cle ciekawe ile mi doliczą. Ktoś to już przerabiał? Jak długo zajmuje załatwienie formalności?To, że została zatrzymana, nie świadczy o naliczeniu VAT-u. Moje zawsze są zatrzymywane, a VAT-u nie zapłaciłem (jeszcze) ani razu :jupi: Ale nie będę się chwalił, bo fiskus nie śpi, tylko przegląda fora modelarskie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Przesyłka w której zamówiłem koledze czołg też została zatrzymana na cle. Dzisiaj pewnie listonosz przyniesie list z niespodzianką. A druga paczka jeszcze nie dotarła do PL. Jeśli sam czołg wzięli na celny to małego Piperka, 2 aktywatory i śmigło 16x8 też wezmą. Pocieszam się, że to nie ja za to płacę :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Być może zależy to od wartości przesyłki? Może niepotrzebnie dorzucałem do kartonu dodatkowe rzeczy. Jak rozumiem dokument na podstawie naliczą to faktura z HK i zadeklarowana wartość paczki? Czy może są bardziej dociekliwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 mkrawcz1- poniekąd masz rację ale jak tu z czołgu z ponad 3kg paką zrobić mniej niż 2 :ble: Ale powiem Wam, że to całe naliczanie VAT jest niesprawiedliwe. Zamawiając samolot w giga pudle i wadze 5.5kg nie płacę nic a czasem za coś małego się domagają... Powinno być jasno ustalone, że wszystkie paczki np. o wadze powyżej XX będą wymagały opłaty VATu, itp. Wówczas nie było by problemu i odwiecznej loterii- będzie Vat czy nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 loteria ma się podobno skończyć od 1 stycznia 2012 kiedy będzie obowiązek elektronicznej ewidencji paczek do całej UE - mysz się nie prześlizgnie. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Rafał, Wojtass_nt, nie stękajcie, nie jesteście sami :twisted: Poland Pending customs inspection. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Rafał, Wojtass_nt, nie stękajcie, nie jesteście sami :twisted: Poland Pending customs inspection. Nie stękaj bo "pending customs inspection" znaczy tyle samo co wejście na polski obszar celny czyli nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Pewnie się sypnęło na raz na cło mnóstwo takich samych kartonów z HK i zaczęli się zastanawiać czy to jakaś zorganizowana akcja UPDATE: Właśnie sprawdzałem w trackingu. Paczka zatrzymana do oclenia :/ Czy wydruk faktury z HK będzie wystarczającym dowodem zakupu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Pewnie się sypnęło na raz na cło mnóstwo takich samych kartonów z HK i zaczęli się zastanawiać czy to jakaś zorganizowana akcja UPDATE: Właśnie sprawdzałem w trackingu. Paczka zatrzymana do oclenia :/ Czy wydruk faktury z HK będzie wystarczającym dowodem zakupu? Zapłata :twisted: PayPal, Visa itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 No to się zdziwiłem teraz. Druga przesyłka o łącznej wartości 53$ też zatrzymana w UC. What the hell!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Może w UC zaczął pracować jakiś modelarz? :-) 53$ to rzeczywista wartość paczki czy zadeklarowana? Jaką wartość deklarujecie, tak jak HK podpowiada 30% czy inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Może w UC zaczął pracować jakiś modelarz? :-) 53$ to rzeczywista wartość paczki czy zadeklarowana? Jaką wartość deklarujecie, tak jak HK podpowiada 30% czy inaczej? Rzeczywista i jednocześnie zadeklarowana bo stwierdziłem, że jest tak mała iż nie ma sensu dodatkowo zaniżać. Ale bóg wie czy Chinole nie wpisali i tak po swojemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.