marek rokowski Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 model ma już co prawda rok, ale przy okazji porządków postanowiłem pokazać tę konstrukcję na forum -dla mnie był to dość ważny model - w czasei pracy nad nim urodził sie pomysł przestrzennych kadłubów z epp. a zaczeło się od tego, że kolega spratając swój "hangar" sprezentował mi "jakieś" skrzydełka skąd ja znam ten kształt... zacząłem grzebać w pamięci, a później w kompie Tak! P-40! no wiec krókie poszukiwanie jakichś planów, parę dni przed monitorem a potem nożyk i do dzieła malowanie spray i aerograf (+pisak) pod kadłubem, zapinany na rzep, styrodurowy zbiornik na paliwo link do zdjęć: http://picasaweb.google.com/1marekR/P40?feat=directlink fajnei wygląda w locie - postaram się wieczorem wrzucić króciuteńki filmik a dziś model wylądował w dziale "giełda" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil369 Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 No malowanie pierwsza klasa, te karabiny maszynowe pod skrzydłami jak prawdziwe ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 koszulka grubego bowdena - pomalowna pisakiem na czarno i wklejona na ca w natarcie skrzydła wyrzutnik łusek - pisakiem osmalenie: twardym pędzelkiem z przyschnietą czarną farbą mało wysiłku-a cieszy oko Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 a tak to lata (..ło) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.