wichercat Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Cześć, doradźcie jaki symulator wybrać do nauki akrobacji +3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Aerofly Pro deluxe , Real fly G4,G5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 a masz jakiś namiar gdzie można korzystnie zakupić... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 W heli bardzo liczącym symulatorem jest również Phoenix rc. Znakomicie jest tam odwzorowana fizyka zachowania modeli, nie wspominając o doskonałej grafice. Producent cały czas poprawia program, są dostępne aktualizacje z nowymi modelami, jak również sceneriami i poprawkami opartymi na opiniach użytkowników. Niedługo sam mam zamiar zakupić ów symulator, a opieram się na opiniach kolegów wybierających między różnymi symkami. Zobacz sam - Phoenix rc EDIT: Dotąd używałem Aero Fly, ale wypada blado zarówno pod względem ustawień jak i właśnie fizyki lotu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 AFPD jest wg mnie najlepszy do nauki akrobacji. Latalem na Realflightach w roznych wersjach, reflexie i Phoenix RC i nie zastanawialbym sie nad innym. Niedlugo wychodzi nowa wersja- moze warto zaczekac? Co do dostepnosci to polecam poszukac ebay-czesto mozna znalezc w bardzo rozsadnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet Ranger Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 jakie ustawienia trzeba zrobic żeby latać AeroFly Professional Deluxe (chodzi mi o te kropki jak je ustawić :?: :?: :?: ) pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 jakie ustawienia trzeba zrobic żeby latać AeroFly Professional Deluxe (chodzi mi o te kropki jak je ustawić :?: :?: :?: ) pomocy masz oryginał to pewnie i masz instrukcje, a tam wszystko jest napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 A jeśli chodzi o totalne podstawy pilotażu modelu samolotu?. Podstawy, bo jeszcze nigdy żadnym nie latałem (oprócz heli v-max hypersonic). Ale bliżej wakacji chcę wyposażyć się w Cessne TW-475 3 kanałową, i szukam jakiegoś symulatora do ćwiczenia. http://www.allegro.pl/item973265175_symulator_lotu_e_sky_naucz_sie_latac_helikopterem.html czy coś takiego będzie się nadawło ?. Wiem, że modelarstwo tanią zabawąnie jest, ale zależy mi, żeby to było lekko po kosztach:) i jeszcze jedno pytanie: za jaką cene można kupić Aerofly Professional Deluxe. ? Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 i jeszcze jedno pytanie: za jaką cene można kupić Aerofly Professional Deluxe. ?1min szukania : http://www.modelflight.com.au/rc_model_accessories/aerofly_professional_deluxe_sim.htmA te "totalne" podstawy to można nawet na FMS'sie zdobyć, lepiej do tych 80zł dołożyć 150zł i kupić aparaturę z interfejsem takie moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 No tak, zależy jak się patrzy na symulator. AFPD ma wizualizację termiki i sporo modeli szybowców, poza tym grafika tzw. 4D, 25 modeli samolotów, 11 helików i płatne updaty. PhoenixRC ma też fotorealistyczną grafikę, zaawansowaną fizykę lotu, 63 modele samolotów (nie licząc wariantów) i 60 helików (też bez wariantów). Updaty są zawsze darmowe, a to nie bez znaczenia, bo w AFPD za kilka nowych scenerii i modeli płacisz prawie 50 dolców. Fizyka lotu jest zbliżona. A praktyka lotu dla pilota taka sama. Jeżeli już latasz, to traktujesz symka jako możliwość przećwiczenia nowych manewrów lub spróbowania innej techniki itd. Zielony pilot i tak nie odróżni niuansów. Ale odróżni różnicę w cenie. Niemcy od AFPD są dokładni, aż zbyt dokładni, bo co to za przyjemność w wizualizacji fali żagla przy zboczu? No może to podziała na wyobraźnię, ale jakoś osobiście nie pieję na jego temat. Owszem, bardzo porządny symek. Ale podobnie jak z cenami kitów modeli, nie jestem przekonany, czy jest wart wydania 3 x większej kasy niż za Phoenixa. No i nie nazywajmy FMS-a symulatorem, bo to raczej symulacja symulatora. To, że coś się tam porusza po ekranie jeszcze nic nie znaczy. Autorzy mieli dobry pomysł, ale nie wysilili się o odrobinę chociaż skryptów fizyki lotu. Więc można wprowadzić model w pętlę, wsadzić zapałkę w klawisz i po godzinie wrócić spokojnie. Model będzie latał tam, gdzie go zostawiliśmy. Dlatego też stracili ew. sponsorów i nie rozwinęli tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Real Fly G4.5 lub nowszy G5 jest bezkonkurencyjny. Zaraz za nim plasuje się Aerofly Pro Deluxe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.