afish Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam Mam program do obliczania SC i jedno pytanko .. Podane wartosci np 100mm w tym programie liczy sie od krawedzi natarcia w modelu?? Pytam bo program podal mi 150, a skrzydlo ma cieciwe 250. Zawsze staralem ie ustawiac SC mniej wiecej w 1/3 czesci skrzydla a teraz wychodzi mi ze poza polowa ma byc ;/ Wole zapytac niz dowiedziec sie w powietrzu ze cos jest nie tak.
Barlu Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Jaki to program? :roll: Ja mam taki, w którym wszystkie wartości podaje się samemu. Takie jak Cięciwę, długość itd.
afish Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 hmmm . nie zrozumiales mnie., Wpisuje wymiary modelu i wychodzi mi ze srodek ciezkosci ma byc w odleglosci 140 mm i moje zapytanie brzmi czy ta wartosc ma byc liczona od krawedzi natarcia ... ? ? Pisalem ze skrzydlo ma cieciwe 250 mm i ze sc wyjdzie za polowa skrzydla..
jary14 Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Najlepiej wklej screena i wtedy każdy będzie wiedział o co chodzi i co Ci mądrego odpowiedzieć :wink:
Barlu Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Tak ma by liczone od natarcia. W połowie, może i tak być. Jak sie boisz przesuń ten ŚĆ o 0.5cm w przód
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.