afish Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Witam Mam program do obliczania SC i jedno pytanko .. Podane wartosci np 100mm w tym programie liczy sie od krawedzi natarcia w modelu?? Pytam bo program podal mi 150, a skrzydlo ma cieciwe 250. Zawsze staralem ie ustawiac SC mniej wiecej w 1/3 czesci skrzydla a teraz wychodzi mi ze poza polowa ma byc ;/ Wole zapytac niz dowiedziec sie w powietrzu ze cos jest nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barlu Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Jaki to program? :roll: Ja mam taki, w którym wszystkie wartości podaje się samemu. Takie jak Cięciwę, długość itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afish Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 hmmm . nie zrozumiales mnie., Wpisuje wymiary modelu i wychodzi mi ze srodek ciezkosci ma byc w odleglosci 140 mm i moje zapytanie brzmi czy ta wartosc ma byc liczona od krawedzi natarcia ... ? ? Pisalem ze skrzydlo ma cieciwe 250 mm i ze sc wyjdzie za polowa skrzydla.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary14 Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Najlepiej wklej screena i wtedy każdy będzie wiedział o co chodzi i co Ci mądrego odpowiedzieć :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barlu Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Tak ma by liczone od natarcia. W połowie, może i tak być. Jak sie boisz przesuń ten ŚĆ o 0.5cm w przód Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.