koko216 Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Hmm. Model na chwilę obecną tzn. w stanie jak na zdjęciach waży 8,5 kg. A co do p.s to jest to modelarnia OLL Dęblin.
ertman_176 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Czy prace posunęły się do przodu :?:
koko216 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam. Prace ruszyły troszkę do przodu ale teraz przed świętami nie miałem czasu wrzucić fotek. Mamy już praktycznie gotowy mechanizm składania podwozia (brakuje sworzni łączących poszczególne elementy) ale po prowizorycznym złożeniu "na śrubki" wszystko działa ok. Postaram się jak najszybciej wrzucić zdjęcia. Pozdrawiam,Piotr
koko216 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jak obiecałem zamieszczam fotki tego co powstało w ostatnim czasie: Widok ogólny: Fragment siłownika i zabezpieczenie przed złożeniem w trakcie chowania podwozia Siłownik własnej produkcji :mrgreen: Goleń zabezpieczona w położeniu "otwarte" Podwozie w trakcie składania w ujęciu z góry I na koniec zdjęcie maski silnika w widoku z przodu Na razie by było tyle. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam,Piotr
Boogie Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Robota super po prostu- mam nadzieje, ze chwalicie sie na zagranicznych forach, co Polacy potrafia. Nigdzie nie znalazlem informacji na temat planowanego silnika- mam nadzieje, ze bedzie to gwiazda. Coz tam planujecie?
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Panowie mam nadzieje że w lutym "przygarniecie kropka" bo to trzeba po prostu dotknąć aby uwierzyć.
koko216 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 No na zagranicznych forach to nie był pokazywany... ,a co do silnika to najlepszy by był Moki 150. Idealnie pasuje w maskę :jupi: ps. A o co chodzi z lutym bo wybacz ale nie czaje...
Boogie Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 najlepszy by był Moki 150 A jaki bedzie?
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 O ile sesja pojdzie do przodu to mam nadzieje że uda mi się was odwiedzić w lutym aby dotknąć ten model :wink:
Stanisław_ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam Modelik super !!!! Ale chciał bym wiedzieć ile om ma ważyć finalnie. Bo PZL-26 ponad 15 kg. Pozdrawiam
koko216 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Hmm. Model w stanie takim jak na zdjęciach waży około 8.5 kg. Myślę,że jest szansa wyrobić się w tych 15 kg. A co do silnika to narazie nie planowaliśmy nic konkretnego. Cena "Mokiego" raczej nie wygląda zachęcająco... :?
koko216 Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Opublikowano 7 Marca 2010 Witam. Mam do wszystkich takie pytanko: Czy ma ktoś może zdjęcia otwartej klapy jaczka? Chodzi oczywiście o konstrukcję klapy. Szukałem w internecie ale nie mogę znaleźć. Jeżeli ktoś ma i mógłby udostępnić to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam,Piotr
koko216 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam wszystkich po długiej nieobecności związanej z wykończeniami poddasza (gdzie powstaje jaczek) :mrgreen: i ogólnym brakiem czasu. Prace przy jaczku powoli posuwają się do przodu jednak brak zdjęć otwartej klapy a dokładnie jej struktury wewnętrznej blokują postęp prac. Zwracam się więc ponownie do wszystkich o pomoc w uzyskani zdjęć lub rysunków tejże klapy. Pozdrawiam,Piotr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.