-==PEGAZ==- Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Tak ... Podczas mojego pobytu w pracy i co najgorsze pobytu mojej małżowinki w domu, odwiedziła mnie Anulka. Moja małżonka była zazdrosna. "Za mało ich masz ?" "Jeszcze jedna Ci potrzebna?" ... Niestety jako urodzony bliźniak i to 9 czerwca (moje ulubione cyfry ... wiecie ... 6/9 :mrgreen: ) jedna mi nigdy nie wystarcza. I tak w przerwie na schnięcie żywicy w niektórych elementach mefisto zabierałem się za Anulkę. Tak oto wczoraj wyschły mi paski rowingu węglowego (akurat zabrakło mi prętów węglowych) a wieczorkiem posklejałem skrzydła. Dziś anulka dostała piękny face-lifting który aktualnie schnie. Dziobek ma wysmarowany maseczką z L285 i tkaniny. Do zrobienia tylko makijaż i przyodzianie jej w nieco piękniejsze szaty. Mam nadzieję że wyrośnie na rewelacyjną latawicę :jupi: ... Waga nieco anorektyczkowata - 70g (ale nie przycinałem jej skrzydełek). A oto jej jeszcze rozebrana sesja zdjęciowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie dość że anorektyczka to jeszcze piegowata Ale charakterna to ona jest..... Zamiaruję zabrać ją jutro w plener, zobaczymy jak poradzi sobie na łonie natury, choć właściwie ja mam SALAZa, nie wiem, czwórka dzieciaków, prawie 25 lat w małżeńskim stadle a wychodzi że coś ze mną nie tak... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Właśnie wracam z lotniska ... Anulka zaspokoiła mnie, mojego kuzyna i chwilkę z wujkiem Jednym słowem cud miód ultramaryna Najwspanialszy styropianowy modelik jakim do tej pory latałem (chyba). Rewelacyjnie reaguje na nawet najmniejsze podmuchy wiatru. Wybacza pomyłki początkującym, a jednocześnie jest dosyć drapieżna. Jednym słowem ... brak słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 a jak wyglada skończona? i co wrzuciles do środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Niestety podczas kończenia anulki zabrakło taśmy i jest nieco bardziej kolorowa niżbym chciał. Ale z wyposażenia to zawiera: - 2x Conrad ES-05 - pakiet Ni-Cd 150mAh 4,8V - rex 5 Całość waży około 150g (przydużo, ale cóż ...) Rewelacyjnie się nią rzuca. Niesamowicie reaguje na wiatr, ale trzeba na prawdę odpowiednio ją wyważyć. Oblot z ręki nie wychodził mi za żadne skarby. Musi mieć prędkość. Inaczej przepada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Musi mieć prędkość. Inaczej przepada. Jak każdy samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Jarku, czy mógłbyś podać położenie śc w Twojej Anulce przy jakim latasz? I jak masz ustawione lotki ? W naszym Salazie dolna płaszczyzna lotki w przybliżeniu pokrywa sie z obrysem profilu. Do wyrzutu jest dobrze, ale w locie muszę mimimalnie zaciągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Jarku, czy mógłbyś podać położenie śc w Twojej Anulce przy jakim latasz? I jak masz ustawione lotki ? W naszym Salazie dolna płaszczyzna lotki w przybliżeniu pokrywa sie z obrysem profilu. Do wyrzutu jest dobrze, ale w locie muszę mimimalnie zaciągać. Z lotkami dokładnie tak samo mam ustawione, natomiast co do środka ciężkości, to jest 25mm od krawędzi natarcia przy samym miejscu łączenia skrzydeł z kadłubem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Gdzieś w necie znalazłem , że powinien być 22 mm od miejsca łączenia skrzydeł. Ja mam bliżej przodu, dlatego może trochę nurkuje. Sprubuję z bardziej tylnym wyważeniem, o ile jutro będą odpowiednie warunki. Dzięki za odpowiedż. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Powiem Ci że te 150g to wcale nie tak przydużo - nasza rakieta waży coś koło 175g i na zboczu zasuwa jak dzika. 5g się urwie jeszcze, bo ma za dużo balastu z przodu. Zresztą - model wczesniej ważył 160g, teraz p[o doważeniu znacznie lepiej się rzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.