malysz72 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Mam mały problem, a mianowicie wpadł mi w ręce, (kupiłem dla syna 4 latka ma on) samochód subaru impreza składane z de agostini aparaturę ma bycmo. Jeździ do przodu i do tył ale sam skęca w lewo i nie reaguje na pilota nie wraca skręt ani nie skręca w prawo. Co to mogło paść w nim i jak można naprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Zobacz czy masz w pełni naładowany pakiet, bo mi tez się tak robiło jak pakiet był na wyczerpaniu. Jak nie to sprawdź serwa odbiornik. Jak posprawdzasz to powiedz czy nadal jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz72 Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 bateryjki były ładowane 6 godzin, jak nie ruszę skrętu kół to jeździ a jak tylko chcę skręcić w prawo lub w lewo automatycznie kieruje w lewo serwo kierownicy. chcąc wyprostować ręcznie jest opór ale i tak się nie wyprostuje tylko słychać jak silnik chce skręcić. Po odłączeniu serwa samochód nadal jeździ w przód i w tył. Jeszcze zauważyłem coś takiego, że jak włącznik w samochodzie jest w pozycji wył. a podłącza się bateryjki to sam przeskakuje na jazdę w przód na maxa i także nie reaguje na pilota, a ręcznie przekręcam regulację prędkości to się wtedy wyłączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 zrób tak odłącz silnik ( żeby podczas przesunięcia wajchy nie pojechał) i zobacz czy worólę reaguje jeśli tylko na gaz to zamień kolejność i zobacz czy działa serwo skrętu EDIT:Podejrzewam że to po prostu padnięta aparatura Jak chcesz to mogę ci taka sama sprzedać za 40zł + wysyłka (aparatura odbiornik i kwarce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 sprawdź czy serwo skrętu masz dobrze wpięte w odbiornik. A tak w ogóle to zalecam test podzespołów elektronicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz72 Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 serwo skrętu jest dobrze podpięte, bo parę dni temu wszystko jeździło i skręcało dobrze. Mam pytanie czy można jakąś inną elektronikę włożyć zamiast tej bycmo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 TAK, a za ile chcesz kupić nową apke i pytanie pistoletową czy taka jaka masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 malysz72, W Lubinie jest całkiem sprawnie działający klub modelarski. Zgłoś się do nich podpowiedzą, zobaczą pomogą. Sam mieszkam na obrzeżach Lubina. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz72 Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 kol Bartosz, a w którym miejscu oni mają swoją siedzibę i w jakich godzinach otwarte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.