malysz72 Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Mam mały problem, a mianowicie wpadł mi w ręce, (kupiłem dla syna 4 latka ma on) samochód subaru impreza składane z de agostini aparaturę ma bycmo. Jeździ do przodu i do tył ale sam skęca w lewo i nie reaguje na pilota nie wraca skręt ani nie skręca w prawo. Co to mogło paść w nim i jak można naprawić??
Adam B Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zobacz czy masz w pełni naładowany pakiet, bo mi tez się tak robiło jak pakiet był na wyczerpaniu. Jak nie to sprawdź serwa odbiornik. Jak posprawdzasz to powiedz czy nadal jest problem
malysz72 Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 bateryjki były ładowane 6 godzin, jak nie ruszę skrętu kół to jeździ a jak tylko chcę skręcić w prawo lub w lewo automatycznie kieruje w lewo serwo kierownicy. chcąc wyprostować ręcznie jest opór ale i tak się nie wyprostuje tylko słychać jak silnik chce skręcić. Po odłączeniu serwa samochód nadal jeździ w przód i w tył. Jeszcze zauważyłem coś takiego, że jak włącznik w samochodzie jest w pozycji wył. a podłącza się bateryjki to sam przeskakuje na jazdę w przód na maxa i także nie reaguje na pilota, a ręcznie przekręcam regulację prędkości to się wtedy wyłączy.
Adam B Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 zrób tak odłącz silnik ( żeby podczas przesunięcia wajchy nie pojechał) i zobacz czy worólę reaguje jeśli tylko na gaz to zamień kolejność i zobacz czy działa serwo skrętu EDIT:Podejrzewam że to po prostu padnięta aparatura Jak chcesz to mogę ci taka sama sprzedać za 40zł + wysyłka (aparatura odbiornik i kwarce)
meloow Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 sprawdź czy serwo skrętu masz dobrze wpięte w odbiornik. A tak w ogóle to zalecam test podzespołów elektronicznych
malysz72 Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Opublikowano 10 Listopada 2009 serwo skrętu jest dobrze podpięte, bo parę dni temu wszystko jeździło i skręcało dobrze. Mam pytanie czy można jakąś inną elektronikę włożyć zamiast tej bycmo?
Adam B Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 TAK, a za ile chcesz kupić nową apke i pytanie pistoletową czy taka jaka masz
Bartosz Mesjasz Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 malysz72, W Lubinie jest całkiem sprawnie działający klub modelarski. Zgłoś się do nich podpowiedzą, zobaczą pomogą. Sam mieszkam na obrzeżach Lubina. :wink:
malysz72 Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Opublikowano 11 Listopada 2009 kol Bartosz, a w którym miejscu oni mają swoją siedzibę i w jakich godzinach otwarte?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.