malysz72 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Mam mały problem, a mianowicie wpadł mi w ręce, (kupiłem dla syna 4 latka ma on) samochód subaru impreza składane z de agostini aparaturę ma bycmo. Jeździ do przodu i do tył ale sam skęca w lewo i nie reaguje na pilota nie wraca skręt ani nie skręca w prawo. Co to mogło paść w nim i jak można naprawić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Zobacz czy masz w pełni naładowany pakiet, bo mi tez się tak robiło jak pakiet był na wyczerpaniu. Jak nie to sprawdź serwa odbiornik. Jak posprawdzasz to powiedz czy nadal jest problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
malysz72 Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 bateryjki były ładowane 6 godzin, jak nie ruszę skrętu kół to jeździ a jak tylko chcę skręcić w prawo lub w lewo automatycznie kieruje w lewo serwo kierownicy. chcąc wyprostować ręcznie jest opór ale i tak się nie wyprostuje tylko słychać jak silnik chce skręcić. Po odłączeniu serwa samochód nadal jeździ w przód i w tył. Jeszcze zauważyłem coś takiego, że jak włącznik w samochodzie jest w pozycji wył. a podłącza się bateryjki to sam przeskakuje na jazdę w przód na maxa i także nie reaguje na pilota, a ręcznie przekręcam regulację prędkości to się wtedy wyłączy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 zrób tak odłącz silnik ( żeby podczas przesunięcia wajchy nie pojechał) i zobacz czy worólę reaguje jeśli tylko na gaz to zamień kolejność i zobacz czy działa serwo skrętu EDIT:Podejrzewam że to po prostu padnięta aparatura Jak chcesz to mogę ci taka sama sprzedać za 40zł + wysyłka (aparatura odbiornik i kwarce) Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 sprawdź czy serwo skrętu masz dobrze wpięte w odbiornik. A tak w ogóle to zalecam test podzespołów elektronicznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
malysz72 Posted November 10, 2009 Author Share Posted November 10, 2009 serwo skrętu jest dobrze podpięte, bo parę dni temu wszystko jeździło i skręcało dobrze. Mam pytanie czy można jakąś inną elektronikę włożyć zamiast tej bycmo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 TAK, a za ile chcesz kupić nową apke i pytanie pistoletową czy taka jaka masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Mesjasz Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 malysz72, W Lubinie jest całkiem sprawnie działający klub modelarski. Zgłoś się do nich podpowiedzą, zobaczą pomogą. Sam mieszkam na obrzeżach Lubina. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
malysz72 Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 kol Bartosz, a w którym miejscu oni mają swoją siedzibę i w jakich godzinach otwarte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.