Maciej1996 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Witam czy jest jakiś darmowy symulator gdzie fizyka jest ok. Oraz w którym są modele helikopterów Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 RC Simulator ClearView RC Flight Simulator może nie za free ale warto zagrać w demo lub darmowy FMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 zaryzykuje stwierdzenie, że niema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Tak jak powiedział ErasSo-taki symulator po prostu nie istnieje :mrgreen: FMS ma tragicznie małe odwzorowanie w stosunku do rzeczywistości.Z czystym sumieniem mogę polecić symulator Phoenix RC(nowa wersja+upgready).Swoje kosztuje ale grafika jest na prawdę powalająca a co do odwzorowania.....czuję się jakbym stał na środku pola i latał swoim modelem.Dodatkowo symulator posiada możliwość zmiany parametrów modeli(można zmienić SC,kształt krawędzi natarcia,serwa,silnik,EPA,masę modelu,ciąg silnika i inne cuda).Symulator swoje kosztuje ale ja już zrozumiałem że jest to uzasadniony wydatek,zamiast budować kolejną małą spalinkę czy jakiegoś górnopłata śmiało mogę ćwiczyć na symku a zbierać na budowe akrobacyjnej benzynki.Tak samo byłoby i w twoim wypadku9napisałeś że interesują Cię heli)-zamiast kupować badziewnego HK za 30$ polatasz dłuższy okres na symku,zdobędziesz umiejętności i środki co pozwoli Ci na zakup np.T-rexa 600 Nitro(oj z dobre kilka lat byś chyba musiał odkładać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.