Luki17 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Czy emalią olejno-ftalową można pomalować model z EPP?Czy EPP zostanie rozpuszczone przez tą farbę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Łukasz, ftalówkami bez użycia rozpuszczalnika to nawet depron i styropian można malować, więc śmiało bierz się za malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki17 Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Dzięki Adam. Jutro zabieram się za malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 ja tam jednak polecam akryle. Biała do scian + pigment + trochę wody i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 ftalówkami bez użycia rozpuszczalnika to nawet depron i styropian można malować Dosłownie , nie masz się co bać -tylko uważaj z rozpuszczalnikiem (nie za dużo i zrób próbę). Miałem przypadek że po rozcieńczeniu farby olejnej (maluję aerografem) ubyło trochę styropianu. Zrobiłem próbę pędzlem prosto z puszki i było Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.