PiotrekWLKP Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam, Jak w temacie i mam pytanie . Czy każde serwo musi mieć ogranicznik ruchu?(mechaniczny), czy decyduje o tym potencjometr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 jakby nie było ogranicznika a na siłę byś nim przekręcił poza zakres to mógłbyś się pożegnać z potencjometrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khertal Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Co do odchudzania to ewentualnie możesz skrócić kable i zdjąć dolną obudowę,raczej bez straty mocy więcej nie zdziałasz,btw bodajże Patryk Sokół pisał kiedyś,że w celu odchudzenia ażurował zębatki serw. PS Nie lepiej od razu kupić lżejsze?Teraz są dostępne serwa o masie od 1 do 40g,chyba da się coś wybrać?Chyba,że masz na stanie dużo jakichś cięższych serw i koniecznie chcesz je wykorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Powiem tak, jestem już po zabiegu i stwierdzam ,że mi się nie udało??... zostawiłem silnik+ 2 przekładnie i potencjometr(oczywiście elektronika) efekt- serwo lata jak głupie od lewej do prawie, tak jak by nie mogło złapać zera ?? osobiście jestem troszkę zmieszany tą sytuacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 odchudzanie trzeba dostoswac do skali serwa, wiadomo przecież, że ujęcie 1,5g z serwa o masie całkowitej 5g daje juz duzo, ale odjęcie 4g z serwa 25g nie daje juz tyle(tyle można zaoszczedzic na kleju w duzo prostszy sposob), bo rozmiary modelu są większe, więc musisz rozwazyc czy aby na pewno ma to sens. z małych serw usuwa się zazwyczaj część dolną obudowy, czyli tą ponizej mocowania silnika serwa, oraz elementy służące mocowaniu serwa na śrubki + jeszcze wymiana okablowania i wtyczek na lżejsze(patrz Donatas Pauzuolis). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 serwo to ns-05 walkera, czytaj 9g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 i obudowy boczne ażuruje się tak aby został tylko szkielet : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Piotrusiu drogi, co ty znowu kombinujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam Instruktora :-) Mam troszkę czasu wolnego, ale brak chęci do robienia modeli A ma ktoś pomysł co z tym nie łapaniem zera?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.