saymons Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Rozglądam się za jakimś używanym nadajnikiem za rozsądne pieniądze. Co byście z tego wybrali: Futaba T6EXA Futaba FF7 Futaba T6X JR XP662 JR X347 Chodzi mi o opinie na temat poszczególnych nadajników. Linki do aukcji dałem jako przykłady. Co będzie lepsze dla osoby która dopiero zaczyna przygodę z modelarstwem.
utopia Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Dostaniesz tyle sprzecznych odpowiedzi że się pogubisz albo nie dostaniesz żadnej ( dlatego że tematy były wałkowane wiele razy) Co wybrać to tak obszerny temat i niosący tyle emocji że wywołuje zawsze małą wojnę ... Ludzie mają swoje ulubione marki i dali by się pokroić w obronie dobrego imienia swojego pupila :wink: Dla Ciebie powinny być istotne takie czynniki jak : 1.CENA i dostępność odbiorników 2.CENA i dostępność odbiorników 3.CENA i dostępność odbiorników i tak do znudzenia .............. jeden odbiornik szybko staje sie o jeden za mało Każdy w czasie nauki czy praktykowania modelarstwa RC rozbił czy uszkodził model i przy okazji poległ odbiornik .Jeśli ma to miejsce na koniec sezonu to luzik gorsza sprawa gdy okazuje się że jest pogoda do latania a cena odbiornika jest z kosmosu .
saymons Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 To może troszkę inaczej zapytam. Co to jest za firma JR bo nie mogę znaleźć informacji o niej.
Gość slawekmod Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 JR Propo to jedna z przodujących firm produkujących elektronikę rc. http://www.jrpropo.co.jp/eng/ www.jrpropo.pl
saymons Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Opublikowano 17 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedzi. W końcu kupiłem Sanwe RD6000. Kosztowała mnie 32GPB na ebayu czyli jakieś 150PLN. Czekam teraz co to przyjdzie za takie pieniądze. Niby ktoś przestał się interesować modelarstwem i sprzedawał wszystko co ma. Miał jeszcze dwie aparatury JR ale 4 i 5 kanałową i jakąś futabe ale była na 2.4GHz więc odpadła. Wszystkie poszły jak gorące bułeczki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.