saymons Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Rozglądam się za jakimś używanym nadajnikiem za rozsądne pieniądze. Co byście z tego wybrali: Futaba T6EXA Futaba FF7 Futaba T6X JR XP662 JR X347 Chodzi mi o opinie na temat poszczególnych nadajników. Linki do aukcji dałem jako przykłady. Co będzie lepsze dla osoby która dopiero zaczyna przygodę z modelarstwem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Dostaniesz tyle sprzecznych odpowiedzi że się pogubisz albo nie dostaniesz żadnej ( dlatego że tematy były wałkowane wiele razy) Co wybrać to tak obszerny temat i niosący tyle emocji że wywołuje zawsze małą wojnę ... Ludzie mają swoje ulubione marki i dali by się pokroić w obronie dobrego imienia swojego pupila :wink: Dla Ciebie powinny być istotne takie czynniki jak : 1.CENA i dostępność odbiorników 2.CENA i dostępność odbiorników 3.CENA i dostępność odbiorników i tak do znudzenia .............. jeden odbiornik szybko staje sie o jeden za mało Każdy w czasie nauki czy praktykowania modelarstwa RC rozbił czy uszkodził model i przy okazji poległ odbiornik .Jeśli ma to miejsce na koniec sezonu to luzik gorsza sprawa gdy okazuje się że jest pogoda do latania a cena odbiornika jest z kosmosu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
saymons Posted November 15, 2009 Author Share Posted November 15, 2009 To może troszkę inaczej zapytam. Co to jest za firma JR bo nie mogę znaleźć informacji o niej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawekmod Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 JR Propo to jedna z przodujących firm produkujących elektronikę rc. http://www.jrpropo.co.jp/eng/ www.jrpropo.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
saymons Posted November 17, 2009 Author Share Posted November 17, 2009 Dzięki za odpowiedzi. W końcu kupiłem Sanwe RD6000. Kosztowała mnie 32GPB na ebayu czyli jakieś 150PLN. Czekam teraz co to przyjdzie za takie pieniądze. Niby ktoś przestał się interesować modelarstwem i sprzedawał wszystko co ma. Miał jeszcze dwie aparatury JR ale 4 i 5 kanałową i jakąś futabe ale była na 2.4GHz więc odpadła. Wszystkie poszły jak gorące bułeczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.