diem Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam, Szybkie pytanko (nie posiadam takiej aparatury) - jak rozmieszczone są kanaly na odbiorniku w przypadku uzywania aparatury e-sky - lotki, wysokosc, gaz, kierunek. Chodzi mi o podlaczenie ją na trenera, pytanie czy bedzie dzialac z jr, futabą, czy moze ma jakis inny standard?
zzradek Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 u mnie było tak: 1 lotki 2 wysokość 3 gaz 4 kierunek To tak samo jak w Hitec i chyba w Futabie też tak jest.
diem Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Opublikowano 16 Listopada 2009 Ok, super, dzieki za odpowiedz, czyli z futaba bede mogl polaczyc
zzradek Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Tylko polaryzacja impulsów odwrotna, o ile pamiętam. Potrzebny inwerter.
Adam R. Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Witam. Moim zdaniem Futaba ma taką samą polaryzację PPM co Hitec i Esky, więc można bez problemu połączyć. JR ma odwrócona polaryzację PPM. Polecam lekturę wątku na forum Alexa (link poniżej), można się dużo dowiedzieć w temacie Ciebie interesującym. http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=9031&postdays=0&postorder=asc&start=0
zzradek Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Faktycznie z tamtego wątku wynika że ta sama polaryzacja. Najlepszy dowód, że zadziałało. Nie wiem czemu kołacze mi się po głowie, że było odwrotnie... Może są różne aparatury E-Sky? Zanim się będę dalej wymądrzał sprawdzę te przebiegi.
diem Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Opublikowano 16 Listopada 2009 Polaryzacja czy kabel juz nie maja mniejszego znaczenia, bedzie dzialac w kazdym badz razie. Nawet JR z Futaba dzialaja, tylko kanaly pomieszane. Jr ma gaz na 1 a Futaba na 3. Dzieki wielkie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.