diem Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Witam, Szybkie pytanko (nie posiadam takiej aparatury) - jak rozmieszczone są kanaly na odbiorniku w przypadku uzywania aparatury e-sky - lotki, wysokosc, gaz, kierunek. Chodzi mi o podlaczenie ją na trenera, pytanie czy bedzie dzialac z jr, futabą, czy moze ma jakis inny standard? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzradek Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 u mnie było tak: 1 lotki 2 wysokość 3 gaz 4 kierunek To tak samo jak w Hitec i chyba w Futabie też tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diem Posted November 16, 2009 Author Share Posted November 16, 2009 Ok, super, dzieki za odpowiedz, czyli z futaba bede mogl polaczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzradek Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Tylko polaryzacja impulsów odwrotna, o ile pamiętam. Potrzebny inwerter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam R. Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Witam. Moim zdaniem Futaba ma taką samą polaryzację PPM co Hitec i Esky, więc można bez problemu połączyć. JR ma odwrócona polaryzację PPM. Polecam lekturę wątku na forum Alexa (link poniżej), można się dużo dowiedzieć w temacie Ciebie interesującym. http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=9031&postdays=0&postorder=asc&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzradek Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Faktycznie z tamtego wątku wynika że ta sama polaryzacja. Najlepszy dowód, że zadziałało. Nie wiem czemu kołacze mi się po głowie, że było odwrotnie... Może są różne aparatury E-Sky? Zanim się będę dalej wymądrzał sprawdzę te przebiegi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diem Posted November 16, 2009 Author Share Posted November 16, 2009 Polaryzacja czy kabel juz nie maja mniejszego znaczenia, bedzie dzialac w kazdym badz razie. Nawet JR z Futaba dzialaja, tylko kanaly pomieszane. Jr ma gaz na 1 a Futaba na 3. Dzieki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.