Skocz do zawartości

Potrzebny Router ?

tomekRC

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm ;)

jak wifi masz na stacjonarnym kompie w domu, apki się widzą to działa OK i jest cud miód i orzeszki, ale jak masz tak jak ja na czyli np. na hali magazynowej 105x40m zastawione metalowymi regałami na 10m wyskoie + 3000palet z płynami to wifi działa różnie ... a końcówki to lapki lub termaniale symbola :D

Mam w hali do eksperymentów jak i w magazynie bibliotecznym z metalowymi regałami i wszystko działa. Duży wpływ ma klasa i moc użytego sprzętu, umiejscowienie anten itd.

ALE autor wątku tego typu lokalizacji raczej nie miał na miejscu ;]

U klientów stostowanym przeze mnie absolutnym minimum jest Linksys WRT54GL (tani, ale jednocześnie sprawdzający się bardzo przyzwoicie po wgraniu alternatywnego firmware-u).

Co do konkretnego przypadku, którego dotyczy wątek - jeśli wyprowadzenie Internetu masz w miejscu, gdzie stoi komputer stacjonarny, to oszczędź sobie kosztów związanych z kartą bezprzewodową do niego, i połącz go krótkim kablem z którymś z portów LAN routera WiFi. Natomiast jeśli kabel miał by być długi i widoczny, to oczywiście zakup karty sieciowej WiFi jest lepszym rozwiązaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.