tomekRC Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 hehe ma na pewno .. rok temu go kupiłem ..teraz może nie jest już taki nowy ale daje rade .. Procesor 2 x 3.2 Ghz teraz dokupiłem jeszcze jedną kość pamięci i ma 2 GB ... karta mi się spaliła ale w płycie jest wyjście . jutro zamawiam wszystko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 hmmm jak wifi masz na stacjonarnym kompie w domu, apki się widzą to działa OK i jest cud miód i orzeszki, ale jak masz tak jak ja na czyli np. na hali magazynowej 105x40m zastawione metalowymi regałami na 10m wyskoie + 3000palet z płynami to wifi działa różnie ... a końcówki to lapki lub termaniale symbola Mam w hali do eksperymentów jak i w magazynie bibliotecznym z metalowymi regałami i wszystko działa. Duży wpływ ma klasa i moc użytego sprzętu, umiejscowienie anten itd. ALE autor wątku tego typu lokalizacji raczej nie miał na miejscu ;] U klientów stostowanym przeze mnie absolutnym minimum jest Linksys WRT54GL (tani, ale jednocześnie sprawdzający się bardzo przyzwoicie po wgraniu alternatywnego firmware-u). Co do konkretnego przypadku, którego dotyczy wątek - jeśli wyprowadzenie Internetu masz w miejscu, gdzie stoi komputer stacjonarny, to oszczędź sobie kosztów związanych z kartą bezprzewodową do niego, i połącz go krótkim kablem z którymś z portów LAN routera WiFi. Natomiast jeśli kabel miał by być długi i widoczny, to oczywiście zakup karty sieciowej WiFi jest lepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.