leszek504b Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Czy zna ktoś tego modelarza? Andrzej Ziober Niesamowity modelarz. Jakiś czas temu prenumerowałem Jego czasopismo "Aeroplan", w którym przedstawiał relację z budowy swojego modelu, właśnie tego o którym mowa w tym artykule - Lancastera. Zwracał On tam na tak drobne szczegóły, że trudno było uwierzyć w to, że można wykonać ręcznie tak drobne elementy. Takich szczegółów w tym modelu było mnóstwo. Jeżeli ktoś chce się z tym bliżej zapoznać zapraszam do TEGO numeru. Jest tutaj opis budowy komory bombowej Lancastera. Warto też zwrócić uwagę na to ile różnych tytułów z imprez modelarskich ma Ten człowiek. Andrzej Ziober Naprawdę pełen podziw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Swego czasu Andrzej mieszkał w Kaliszu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Czy jest jakieś pokrewieństwo między p.Andrzejem Zioberem a p.Czesławem Zioberem ? Wiem ze pan Czesław lata zawodniczo w F1A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Andrzej Ziober- czytałem zawsze z zapartym tchem jego artykuły w Skrzydlatej Polsce, wykonuje przepiękne modele o niesamowitej dokładności i precyzji.Widziałem zdjęcia i relację z budowy Junkersa autorstwa tego Pana.Dla mnie to magia co ten człowiek robi z plastiku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterN Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Nie ma to jak najnowsze informacje Fakt, Pan Andrzej Ziober zawojował kilka konkursów ze swoim Lancasterem. I słusznie. Najbardziej cieszy honorowanie przez sędziów własnej pracy, a nie wykorzystywanie kupionych gotowych elementów waloryzacyjnych. Wiele pracy Pana Ziobera to właśnie elementy wykonane samodzielnie od podstaw. Trochę więcej o Lancasterze, technikach jego budowy i nie tylko można poczytać TUTAJ Nie wiem też, czy wypada, ale chciałbym się też pochwalić, iż miałem zaszczyt przyozdobić swoimi zdjęciami pewnego razu artykuł o modelach kartonowych samolotu PZL-130 Panów Andrzeja Ziobera i Miłosza Bogdańskiego w 'Aeroplanie'. Niby jestem zwykłym modelarzem, a tu takie wyróżnienie Najwięcej zdziałał tu chyba przypadek. Wcześniej, szczerze mówiąc, nie znałem twórczości Pana Andrzeja. Ech, wstyd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Mi-6 Jeśli nie chcecie czytać (a naprawdę jest co poczytać, i nie chodzi mi o to, że ten wątek jest tak długi, ale o to, że jest tam sporo ciekawych wypowiedzi), to chociaż zerknijcie na zdjęcia zamieszczone w tym temacie, który ciągnie się od lutego 2007 do dziś i ma ponad 40 stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Andrzej - człowiek dusza i doskonały gawędziarz. Co jakiś czas namawiam go na RC, ale twierdzi że to nie ta .... adrenalina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam ,,czytalem i czytalem na temat i niestety nic na ten temat nie spotkalem,, nie zaprzeczam naszego kolegi osiagniecia ,,ale gdzie ,,, prosze o troche wiecej szczegolow ,,.. Acha ,,,,, prosze niepotrzebne odpowiedzi zatrzymac dla siebie... Sroka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.