leszek504b Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Czy zna ktoś tego modelarza? Andrzej Ziober Niesamowity modelarz. Jakiś czas temu prenumerowałem Jego czasopismo "Aeroplan", w którym przedstawiał relację z budowy swojego modelu, właśnie tego o którym mowa w tym artykule - Lancastera. Zwracał On tam na tak drobne szczegóły, że trudno było uwierzyć w to, że można wykonać ręcznie tak drobne elementy. Takich szczegółów w tym modelu było mnóstwo. Jeżeli ktoś chce się z tym bliżej zapoznać zapraszam do TEGO numeru. Jest tutaj opis budowy komory bombowej Lancastera. Warto też zwrócić uwagę na to ile różnych tytułów z imprez modelarskich ma Ten człowiek. Andrzej Ziober Naprawdę pełen podziw.
instruktor Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Swego czasu Andrzej mieszkał w Kaliszu
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Czy jest jakieś pokrewieństwo między p.Andrzejem Zioberem a p.Czesławem Zioberem ? Wiem ze pan Czesław lata zawodniczo w F1A.
Gość slawekmod Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Andrzej Ziober- czytałem zawsze z zapartym tchem jego artykuły w Skrzydlatej Polsce, wykonuje przepiękne modele o niesamowitej dokładności i precyzji.Widziałem zdjęcia i relację z budowy Junkersa autorstwa tego Pana.Dla mnie to magia co ten człowiek robi z plastiku .
PiterN Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Nie ma to jak najnowsze informacje Fakt, Pan Andrzej Ziober zawojował kilka konkursów ze swoim Lancasterem. I słusznie. Najbardziej cieszy honorowanie przez sędziów własnej pracy, a nie wykorzystywanie kupionych gotowych elementów waloryzacyjnych. Wiele pracy Pana Ziobera to właśnie elementy wykonane samodzielnie od podstaw. Trochę więcej o Lancasterze, technikach jego budowy i nie tylko można poczytać TUTAJ Nie wiem też, czy wypada, ale chciałbym się też pochwalić, iż miałem zaszczyt przyozdobić swoimi zdjęciami pewnego razu artykuł o modelach kartonowych samolotu PZL-130 Panów Andrzeja Ziobera i Miłosza Bogdańskiego w 'Aeroplanie'. Niby jestem zwykłym modelarzem, a tu takie wyróżnienie Najwięcej zdziałał tu chyba przypadek. Wcześniej, szczerze mówiąc, nie znałem twórczości Pana Andrzeja. Ech, wstyd...
leszek504b Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Opublikowano 23 Listopada 2009 Mi-6 Jeśli nie chcecie czytać (a naprawdę jest co poczytać, i nie chodzi mi o to, że ten wątek jest tak długi, ale o to, że jest tam sporo ciekawych wypowiedzi), to chociaż zerknijcie na zdjęcia zamieszczone w tym temacie, który ciągnie się od lutego 2007 do dziś i ma ponad 40 stron.
Motylasty Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Andrzej - człowiek dusza i doskonały gawędziarz. Co jakiś czas namawiam go na RC, ale twierdzi że to nie ta .... adrenalina
Sroka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam ,,czytalem i czytalem na temat i niestety nic na ten temat nie spotkalem,, nie zaprzeczam naszego kolegi osiagniecia ,,ale gdzie ,,, prosze o troche wiecej szczegolow ,,.. Acha ,,,,, prosze niepotrzebne odpowiedzi zatrzymac dla siebie... Sroka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.