d.z.i.q Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam Postanowiłem zbudować samolot do nauki 3D. Wybór padł na Christen Eagle. Pobrałem plany z www.profili2.com, Przeskalowałem je tak że teraz samolot ma rozpiętość (na górnym skrzydle) 940mm. Wagi modelu narazie nie znam Zamierzam użyć wyposażenia: ESC - Mystery Pentium 30A Serwa - HXT900 Odbiornik - Jeti model rex5 lub Hitec HFS-05MS (waga ta sama) Pakiet - 3S Mystery 1500mah 25C (<100g) Silnik - I tu jest problem Nie wiem Jaki silnik kupić Mam te 2: TP 2410-12 GL E-max CF2812 Ale chyba będą za słabe Co proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 CF2822 na dwóch celach, jak wyjdzie ci bardzo lekki. Jak będzie cięższy to trzy cele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 W moim odczuciu Christen Eagle nie jest idealnym modelem do nauki latania 3D. To po pierwsze. Zdecydowanie lepszym dwupłatem do tego celu przeznaczonym jest Troll. Musiałbyś jeszcze zmodyfikować powierzchnie sterowe w ogonie oraz lotki. Po drugie przeskalowując go na większy dodajesz mu automatycznie wagi, a to dla 3D nie jest dobre. Może jednak warto zachować oryginalne rozmiary ? EMAX powinien dać radę. Sam mam takiego w swoim Eaglu i ze śmigłem 10x3.8 SF na pakiecie 3S pionowo w górę idzie. Ale kręci wyłącznie tradycyjne figury. Poza tym, ja używam w nim pakietów nie większych jak 1000 - 1100 mAh , regla max. 18A oraz mam wersję zbudowaną wg. oryginalnych rozmiarów (waga, waga i jeszcze raz waga). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.