Wrobel Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Witam. Pytanie do uzytkownikow owej aparatury. Mam ja od niedawna i czytajac instrukcje nie bardzo wiem jak podlaczyc hamulce aerodynamiczne na dwa serwa i zeby byly sterowane bocznym suwakiem??? Jak to zrobic jesli: lotki ida na kanal 1 i 6, wysokosc-2, przepustnica- 3, kierunek- 4... Lotki koniecznie musza miec roznicowosc, wiec Y kabel odpada. Pozostaja kanaly 5 i 7... Odbiornik to HPD 08RO. Moze ktos wie jak to zrobic... Pozdrawiam.
Andree Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Lotki z wychyleniem różnicowym można podłączyć na kanałach 1 i 6, ale także na 1 i 5. W tym drugim przypadku kanał 6 można wykorzystać do klap, albo właśnie do hamulców. Edit: W pierwszym przypadku do różnicowego wychylania używa się funkcji FLPN, w drugim ADIF.
Wrobel Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Wielkie dzieki za szybka odpowiedz. Jeszcze w sumie czekam na serwa, wiec na razie nie moge zweryfikowac porady, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie dzialac jak nalezy. Pozdrawiam.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.