michcio88 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Kupiłem sobie pakiet Turnigy 2200 amh 3s 20-30c i chce zamontować do niego konektor mini tymara. Czy ten konektorek nie jest za słaby (wytrzyma taki prąd)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Raczej poleciłbym T-Deans lub banany Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Zapytam sie zapobiegawczo co może sie stać jak zastosuje taki (czyli minitymara)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Bedzie sie grzał i ograniczy prad dpostarczany do silnika. Fajerwrrkow nie bedzie. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ewentualnie, ta plastikowa obudowa się może roztopić. Będzie smród, a ostatecznie może zapłonąć. Zastosuj lepiej goldy 4mm [ewentualnie 3.5mm], lub T-Deansy, jak radzi Baxter :wink: (PS. W Turnigy powinieneś mieć złączkę, 4mm goldy w "opakowaniu") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Tak jest nawet zamontowana ale problem jest z reglem bo tam mam właśnie mini tymare. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Jak nie masz innych (mocniejszych) złączy, to silnik z reglem zlutuj na stałe, a goldy wez do akumulatora i reglera Pomogłem? Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Michał, nie napisałeś jaki prąd będzie ciągnął silnik. Koledzy odpowiadali Ci, zakładając, że jeśli kupiłeś pakiet 30c, to będziesz potrzebował przynajmniej 50A. Ale jeśli twój silnik to np. szczotkowe '400', które potrzebuje max 10A, to śmiało możesz stosować to swoje złącze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 A to spokojnie bo silnik bierze 13 A max 18 A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 A to nie tak spokojnie, na biede możesz załozyc, ale pomyśl o wymianie. po prostu przy nastepnych zakupach w modelarskim kup sobie komplety, ja u siebie stosuje juz tylko 2 rodzaje złączy do akumulatorow, zeby mi wszystko do wszystkiego pasowało.. STANDARYZACJA! baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Takie złącze ma bezpieczną granice 10A. Goldy jak i t-Deansy mają dużo wyższą granicę [jaką nie wiem, ale u mnie goldy prąd 30A wytrzymują i się nie grzeją] Radze to jednak wymienić. I nie próbować być mądrzejszym od doświadczonych (mówię o kolegach wyżej, nie o sobie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Ale ja już latałem z mini tymara i tym silnikiem i nic się nie działo. Trzeba przetestować. Jak coś będzie nie tak to zmienię. baxter12 tak pomogłeś idzie punkt :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Nie o to mi biegało, ale za "pomógł" Dziękuje. Bardziej mnie satysfakcjonuje że pomogłem. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Silnik z regulatorem najlepiej połączyć bananami. W przepadku wyrwania silnika z łoża, kable same się bezpiecznie odłączą. Przechodziłem to już raz w domu Silnik daleko nie poleciał... Co do połączenia pakiet-regulator, to tak, jak doradzają, DEAN. Łatwość połączenia z ładowarką Dość uniwersalne złącze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.