AGG Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witam, Jako, że mam pytanie dotyczące Piper'a J-3 CUB to piszę tu aby nie tworzyć nowego wątku. Otóż przyszedł czas na jakiegoś holownika gdyż brakuje nam takiego na lotnisku. Znalazłem w jednym sklepie modelarskim Piperka J-3 CUB o parametrach (wiem, że średnio się do tego nadaje ale nie chciałbym wydać masy $ na typowe holowniki): # Rozpiętość skrzydeł : 2055 mm # Powierzchnia skrzydeł : 63,5 dm2 # Masa startowa : 3860 g # Obciążenie skrzydeł : 61 g/dm2 # Długość : 1245 mm Rekomendowany silnik : mocny 2-takt .40 - .65 cu (6,5 - 11 cm3) lub 4-takt .52 - .70 cu (8 - 11,5 cm3) Proszę o informację, czy ten Piper nadawałby się gdyby wzmocnić mu miejsce na hak do holowania i wstawić mocniejszy silnik, np2-takt 20/25cm3 ? Oczywiście, niewielkie szybowce, max 3m do 5kg (większych chyba nie mamy) pozdrawiam Alek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.