baxter12 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Od początku mojej "kariery" modelarskiej gnębil mnie problem przewożenia modelu, lubie miec go zawzse pod ręka, czyli stale wozic w samochodzie. Nie wiadomo bowiem kiedy to człowiekowi przyjdzie okazja polatać. no i zawsze tenże model gdzieś sie obił, a to go roleta przytrzasnęła, a to znowu kulająca sie po samochodzie butelka wody mineralnej. chodziły mi po głowie skrzynie wykonane z aluminium, sklejki, z aluminiowymi krawędziami, ale zawsze brakowało koncepcji, zapału i finansów na zrobienie tak solidnego pojemnika. aż kiedys wpadł mi w ręce karton... ale nie taki sobie zwyczajny karton, ale 3 warstwowy, od sporego przedmiotu. I to natchnęło mnie do działania. Nożyk do tapet, wikol i troche pianki, a oto efekt, jeszez nie skończony bo brakuje przegródek na nadajnik, ładowarke i drobne pierdułki. A to efekt, wytrzymałość jest taka, że można na nim stanąć. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3101 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3100 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3102 Zcięcie na jednej z krawędi jest zrobione pod tylne kanapy w aucie. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 A jak transportujesz Model-kę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ja sobie tylko obiecuje ze takie cosik fajnego skleje i na walajacych sie modelach w bagazniku zostaje nadal,ale moze w koncu przyjda checi :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 A jak transportujesz Model-kę Modelka w foteliku jeszcze.. Przepisowo Panie Instruktorze. baxter P.S. dojdę do niej jeszcze uchwyty zrobione z taśmy, przegródki no i zamknięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam Mówisz Bartek , że można na nim stanąć . To kiedy mogę spróbować (102 kg) ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Trzeba by było kilka wzmocnień zrobić. :lol2: :lol2: A tak powaznie, to ten papier jest tak mocny, że pez rzadnego szkieletu mozna by zrobic z niego model rozpiętości skrzydła pewnie ze 2 500mm. juz mi po głowie chodziło robienie z niego mebelków, makiet mostów, wielkich klocków dla dzieci, i takie tam inne pierdoły. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 No karton odpowiednio poskładany potrafi być naprawdę mocny.U mnie w firmie często z kartonu robi się regały reklamowe do prezentacji produktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Pudło do przenoszenia modelu można wykonać z oryginalnego opakowania. Może nie zawsze ale z EC się da To drugie to "walizka" do przechowywania i przenoszenia Lasera z monitorem. Za "walizkę" dostałem zrype kilka postów niżej Ale wracając do tematu też rozmyślam i to od dawna nad piękną sztywna walizką na model i "osprzęt", ale na rozmyślaniach się kończy. Szykując się do lotów FPV może w końcu coś wykombinuje na model, kable... Co do kartonu mam "w pracy" odciąg/wyciąg wykonany z kartonu takrze sporą suszarkę i... karton daje rade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Baron Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Hym. ja w internecie znalazłem coś takiego a to strona na której to znalazłem są też fajne łyżeczki ;D . Pewnie zupka smakowała by z nich odlotowo mniam http://www.rainbowairmodels.com/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.