pmaverick Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Przygode z FPV dopiero zaczynam. http://www.allegro.pl/item828787499_nadajnik_odbiornik_bezprzewodowy_video_av_800mw.html czy ten zestaw sie nada? zalezy mi na lataniu w max odleglosci 300-400 metrow. Platformą bedzie spalinka wiec masa nadajnika tak bardzo nie wadzi. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Witaj pmaverick, Co do tego zestawu to nie za bardzo... ale moc 800mW wystarczy ci na odlecenie około 8km od siebie Dlaczego nie za bardzo :?: Bo to nie jest nadajnik/odbiornik na którym możesz tak po prostu ustawić sobie stałą falę tylko trzeba szukać ich za pomocą pokrętła które jest w odbiorniku w prawym górnym rogu. Osobiście polecam Ci nadajnik 500mW i odbiornik z www.rangevideo.com ewentualnie zestaw za 360zł z www.betatronic.pl Co do kamery to możesz kupić najzwyklejszą kamerę do monitoringu pomieszczeń za ok. 150zł lub porządną DX201 z www.rangevideo.com w cenie 150$ Teraz pozostaje sprawa nagrywania obrazu. Możesz to robić poprzez grabber i przy użyciu laptopa lub nagrywać obraz na kamere np. na karty SD z wejściem AV. Podglądać obraz z modelu można na laptopie (ja tak latam), telewizorze lub z specjalnych goglach które kosztują około 1000zł. Mam nadzieję że te informacje będą dla Ciebie przydatne, a jeśli być czegoś nie wiedział to pytaj śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.