alfa_80 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam wszystkich zainteresowanych:) Od niedawna stałem się posiadaczem modułu nadawczego firmy spektrum moduł DM9-9 kanałowy dla JR-ów mój nadajnik to PCM9XII-zapewne dobrze wszystkim znany. Odbiornik to AR6100e spektrum z moich obserwacji wynika że ten odbiornik bardzo dziwnie się zachowuje po pierwsze bardzo wolno się loguje po utracie sygnału (wyłaniam nadajnik) 5 sekund i włączam znowu-odbiornik się loguje do nadajnika-za drugim razem już nie i tak co 2 włączenie nawiązuje połączenie. I ostatnia sprawa "Fail-Safe" czy te ustawienia bezpieczeństwa są w jakiś sposób konfigurowalne-chodzi mi o to że latam tylko i wyłoncznie elektrykami i w momencie utraty sygnału z nadajnika odbiornik automatycznie przechodzi w stan Fail-Safe i ustawia 1 kanał czyli gaz silnika na niski co dla mnie jest bez sensu wolałbym żeby silnik był po prostu wyłączony a stery w neutrum. Pytania te kieruje głównie do użytkowników Spektrum i tego nieszczęsnego AR6100.Wielkie dzięki za każdą odpowiedz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.