Cimek Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Myślałem nad zastosowaniem Silnika Emax Cf 2822 do Pc Fokusa, kupiłem dzisiaj zestaw (Kit) ,gdy przeglądałem allegro wpadło mi coś takiego, jest to coś w "wercie"? http://www.allegro.pl/item828408683_zestaw_bezszczotkowy_silnik_3f_2350rpm_esc_30a.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinn Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Emax-2822 na pewno pociągnie ci ten model , założyliśmy taki e-max do eg-pro i dawał radę bez problemu. W linku co podałeś masz silnik o kv 2350Rpm/V na moje to za dużo i śmigło flatter załapie na 3s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof21 Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Ja mam focusa w troche nietypowej konfiguracji (troche wzmocnień przeciw kretowych i nietypowe wyposażenie (FPV) ) i waga do lotu jest w granicach 1.3 kg z pakietem 3300 mAh . i mam taki zestaw http://www.allegro.pl/item838196403_zestaw_silnik_mystery_3f_d2836_1700_esc_30a.html i musze powiedzieć ,że to jest dopiero czad :twisted: wkleiłem wyższe mocowanie silnika niż standardowe (wchodzi przycięte śmigło 9 cali - przyciete na troche mniż niż 8 ) i da sie wznosić prawie w pionie - no może 60 - 70 stopni . Przy Emax-2822 może być tak sobie jeśli po N-tym krecie waga podskoczy od wzmocnień lub dołożysz jakiś aparat czy coś innego (pierwszy silnik w focusie u mnie był właśnie Emax-2822 - latał ale na pakiecie 2200 więc lżejszym a jak dołożyłem 200 g wyposażenia to juz była walka z wysokością a nie latanie). Na "golcu" fabrycznym da sie latać. Troche ma za małe KV ( trzeba duże śmigło tak z 8 cali - a w focusie jeśli montarz ma być na standardowej wysokości to takie nie wejdzie - max 6 cali). Pomyśl - duży może więcej :wink: Jak będziesz chciał to moge wstawić fotkę jak to wygląda w praktyce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cimek Posted December 2, 2009 Author Share Posted December 2, 2009 Powiem Ci tak, jak bede w przyszlym roku kupował FPV , to kupie Easy stara, silnik jakies 1.5 Kg ciągu ,wiec spokojnie, teraz sobie chce rekreacyjnie polatać , dzwonili teraz do mnie ze sklepu ,ze nie mają fokusa (w częsciach) musze jeszcze poszukac, podzwonić, myslę nad kadłubem z Easy stara, stateczniki Focus, skrzydla focus, wymiary mniej wiecej te same, wiec spokojnie powinnien dać radę. Jeżeli możesz wstaw zdjecia jestem ciekawy jak to u CIebie wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof21 Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 zdjęcia mam w "innej" lokacji (w sumie zdjecia można zobaczyć na http://rc-cam.info/viewtopic.php?t=999 ) Do takiego swobodnego latania to trzeba tylko podnieść mocowanie silnika (dokleić kawałek EPP w miejscu orginalnego mocowania silnika i do tego wręgę ze skleiki - żeby wieksze śmigło się zmieściło - powinno wyjść tak żeby hipotetyczna oś silnika przechodziła do przodu w pobliżu SC) i ten E max co kolega wcześniej radził będzie OK . A kadłub z ES jest w sumie nawet lepszy bo szerszą ma część ładunkową kabiny - w focusie jest weższy kadłub i gorzej upakować gadzety - co nie znaczy ,że sie nie da - i jakby EPP trochę bardziej podatne na wyrwania od patyków na miejscu przyziemienia :wink: w focusie - więc taśmowanie przodu lub oklejenie firanką na klej soudal szybkoschnący wskazane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.